6 semne că suferi de anemie

Citeste tot despre: 

De ceva vreme te plângi de dureri de cap şi de ameţeli? Ar fi cazul să iei serios în calcul posibilitatea de a avea anemie. Iată ce e de făcut!

Anemia apare atunci când numărul de celule roşii din sânge scade şi corpul primeşte mai puţină energie de cât are nevoie pentru a îndeplini funcţiile normale. Dacă o neglijezi, se poate agrava ducând la complicaţii, care îţi pot pune viaţa în pericol. Mai exact, inima trebuie să lucreze mai mult pentru a trimite mai mult oxigen în corp, fapt ce face să-i crească ritmul.

Prin urmare te poţi alege cu o tahicardie sau chiar cu un stop cardiac. Principala cauză a acestei afecţiuni este alimentaţia săracă în fier, urmată de tulburările de menstruaţie, lipsa vitaminei B12 sau a acidului folic.

De aceea, medicii îţi recomandă o dietă bazată pe carne de pasăre, peşte, fructe de mare, ficat, pâine, cereale integrale, orez, roşii, fasole uscată, cartofi, legume cu frunze verzi(varză, salată), suc de fructe sau alimente fermentate şi condimentate cum ar fi sucul de soia. Iar la nevoie ţi se pot prescrie suplimente nutritive pentru a completa lipsa fierului.

Click! Spune

Următoarele semne ar trebui să-ţi dea de gândit: x tenul palid, gălbejit şi, uneori, rece xochii de o tentă mai gălbuie; xrespiraţiile mai scurte; xstare de slăbiciune musculară; xoboseala generală şi letargia, ameţelile,  vederea slăbită; durerile de cap, insomniile, palpitaţiile sau anorexia.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1