6 reguli ca să slăbeşti sănătos

Citeste tot despre: 

Foarte multe persoane se plâng că pierd lupta cu kilogramele în plus. Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş ne spune azi câteva secrete pentru a slăbi fără să avem probleme de sănătate.

Alimentaţia  are un rol foarte important pentru sănătatea organismului. Iată de ce trebuie să ţineţi cont pentru a slăbi.

Interzicerea consumului de alimente între mese.

Lichide alcaline seara şi dimineaţa devreme. Consumaţi apa plată alcalină sau unul dintre cele trei produse pentru alcalinizare (Coral Alka-Mine, Microhidrină sau Vitamina C alcalină).

Nu insistaţi pe crudităţi ci pe mâncare caldă, uşoară, bine condimentată cu piper, ghimbir, cardamom, scorţişoară, cuişoare, busuioc, oregano. Mâncarea gătită se digeră mai uşor decât crudităţile. Pentru a slăbi, un raport optim este de 60-70% mâncare gătită şi 30-40% crudităţi.

Alegeţi mâncarea uşor digerabilă: supe, legume fierte, supe de cereale (porumb, hrişcă) cu condimente. Amestecuri de cereale şi tărâţe măcinate şi fierte, amestecate cu urzici sau păpădie, condimentate pentru a amplifica digestia şi servite calde. Nu consumaţi prăjeli (doar orezul se căleşte în unt).

Masa importantă este la prânz. Seara mâncare foarte uşor digerabilă înainte de 19:00.

Optaţi pentru un amestec din ghimbir, miere şi lămâie. Se ia o linguriţă după fiecare masă.

Tratamente Ayurveda de mare ajutor în cură

Fitoterapie: Păpădia, Sânziene, Coada Şoricelului, Genţiana, Urzică Ghimbir, Lemnul Domnului, Anghinare, Cardamom Cicoare, Mesteacăn: sub formă de pulbere sublingual sau ceai macerat la rece.

Aloe vera gel 50 - 100 ml / zi dimineaţa şi seara cu 30 min. înainte de masă.

Terapii Ayurveda - masaj uscat cu pulberi de plante aromatice. Acesta este un tratament ayurvedic special pentru reducerea greutăţii. O pastă sau o pudră din plante este aplicată pe tot corpul, care este masat profund cu mişcări specifice viguroase împotriva rădăcinii părului de către doi terapeuţi timp de o oră.

Beneficiile principale sunt tonifierea musculaturii şi a pielii, redistribuirea armonioasă a stratului adipos din zonele în care este în exces, scădere în greutate, elimină celulita şi straturile de celule moarte ale pielii, aduce elemente necesare pentru piele, revitalizează terminaţiile nervoase tactile din piele, elimină toxinele de tip Kapha (grăsime, mucus) din corp.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1