6 lucruri care ţi se întâmplă dacă nu bei destulă apă

apa.jpg

Medicii recomandă să bei 2 litri de apă din motive bine întemeiate

Medicii spun că e bine ca un om să bea nouă pahare de apă pe zi sau în jur de 2 litri. Unii se întreabă dacă merită cu adevărat să faci atât de multe drumuri până la dozator sau chiuvetă. Studiile spun că da, iar consum redus de apă poate cauza probleme grave. Iată şase lucruri care ţi se întâmplă dacă nu bei sufiecientă apă.

1. Vei avea mai multe probleme de sănătate

Cu cât mai multă apă bei, cu atât vor fi mai puţine şanse să faci pietre la rinichi, cancer la colon sau urinar şi atacuri de cord. 

2. Metabolismul tău va stagna

Conform unui studiu din 2010, corpul tău arde mai multe calorii când e hidratat corespunzător, conform esquire.com

3. Îţi va fi mai greu să faci anumite lucruri

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un creier deshidratat se micşorează. Ei au rugat adolescenţi care nu beau destulă apă să rezolve o problemă şi au aflat că, deşi le-a luat tot atât de mult timp ca celor care beau peste 2 litri, creierul lor a fost suprasolicitat. 

4. Vei mânca mai mult

Un alt studiu, din 2010, a descoperit că oamenii care beau multă apă mănâncă cu 75-90 de calorii mai puţin decât restul. Iar cei care ţin regim, pierd cu două kilograme mai mult. 

5. Vei face mai multe riduri

Apa netezeşte pilea, acoperă liniile fine şi ridurile şi te faci să pari mai tânăr. 

6. O să ai stări proaste

Oamenii de ştiintă au rugat un grup de femei şi bărbaţi să facă sport timp de 60-75 de minute fără să bea apă mai întâi. Alţii au fost hidrataţi corespunzător. Primii au fost mult mai obosiţi, nervoşi şi tensionaţi.

 

 

loading...
Loading...