6 alimente de evitat pe căldură

Citeste tot despre: 

În sezonul estival, dieta este foarte importantă pentru o bună funcţionare a organismului. Preparatele grase, prăjelile, sosurile grele, dulciurile cu creme sau alcoolul sunt doar câteva alimente care trebuie să dispară din meniul de vară. Iată ce trebuie să ocoleşti!

1.Maioneză. Ştim că este gustoasă, însă maioneza este un aliment foarte gras, cu o cantitate mare de uleiuri şi grăsimi nesănătoase pentru organism. Se digeră greu şi solicită foarte mult vezica biliară. Poate fi şi o cauză importantă a toxiinfecţiilor alimentare.

2. Grăsimi. Renunţaţi la alimentele grase, care sunt foarte greu de digerat. Ele conţin şi cantităţi mari de calorii, ceea ce va duce la îngrăşare. De altfel, în timpul verii, alimentele grase tulbură funcţionarea organismului. Este de preferat să introduceţi în dietă grăsimi naturale benefice organismului uman: ulei de măsline, migdale, fistic, nuci.

3. Dulciuri. Nu consumaţi dulciuri grele cu cremă de unt sau ciocolată, care se asimilează foarte greu. Pe lângă faptul că îngraşă, zaharurile rafinate sunt produse uşor perisabile, care pot duce la toxiinfecţii alimentare. Evitaţi şi produsele de patiserie.

4. Mâncăruri condimentate. Specialiştii re­­comandă evitarea consumului de alimente picante şi condimentate. Printre acestea se numără chili, piper, boia de ardei iute, ardei iuţi, cimbru sau ghimbir. În locul acestora, folosiţi chimen, coriandru sau fenicul. Evitaţi să puneţi prea multă sare în mâncare.

5. Băuturi carbogazoase. Chiar dacă vă vor răcori pe moment, băuturile carbogazoase au un conţinut ridicat de cafeină şi zahăr. Sunt puternic diuretice şi, atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, pot contribui la deshidratarea organismului.

6. Alcool. Este indicat să reduceţi cât mai mult consumul de alcool. În cantităţi mari, acesta deshidratează organismul, ducând la stări de rău. Băuturile alcoolice consumate în exces diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Reduceţi şi consumul de cafea!

Loading...