5 trucuri pentru a avea călcâie fine

Citeste tot despre: 

Încă puţin şi trecem la sandale şi papuci! În cazul în care călcâiele tale nu sunt în cea mai bună formă, atunci ele trebuie reparate. Iată câteva remedii eficiente, pe care le poţi prepara acasă!

  1. Cremă cu lămâie, sare, glicerină şi apă de trandafiri. Înmoaie-ţi picioarele într-un vas cu apă caldă, în care pui sare grunjoasă, zeamă de lămâie, glicerină şi apă de trandafiri. După ce stai 15-20 de minute, freacă-te pe călcâie cu un dispozitiv abraziv. Apoi, faci o un amestec din o linguriţă de glicerină nediluată, o linguriţă cu apă de trandafiri şi o linguriţă cu zeamă de lămâie şi îl aplici pe călcâie, după care stai aşa toată noaptea. Spală-te cu apă călduţă dimineaţa. Repetă tratamentul câteva zile.
  2. Ulei vegetal. După ce te speli pe picioare, le cureţi şi le usuci complet, aplică un strat de ulei vegetal în zonele cu crăpături. Pune-ţi o pereche de şosete groase şi lasă-le aşa peste noapte.
  3. Ceară cu parafină. Ia nişte ceară de parafină şi amestec-o cu ulei de muştar sau de cocos. Încălzeşte amestecul într-o cratiţă, până când ceara se topeşte suficient. După ce a ajuns la temperatura camerei, aplică pe laba piciorului. Fă această operaţiune înainte de culcare şi acoperă cu şosete. Spală-te foarte bine a doua zi dimineaţă.
  4. Miere. Pune o ceaşcă de miere într-o jumătate de găleată cu apă caldă. Înmoaie-ţi picioarele 15-20 de minute, apoi îndepărtează încet pielea uscată. 
  5. Cremă cu banane. Ia pulpa de la o banană coaptă şi aplic-o pe părţile crăpate ale călcâiului şi a labei piciorului. Stai aşa timp de 10 minute, apoi spală-te, conform blog.magzone.ro.
Loading...