5 sfaturi ca să uiţi de pofta de dulce

Ultima actualizare:

    Excesul de zahăr poate declanşa afecţiuni foarte grave precum diabet, cancer şi boli de inimă
Excesul de zahăr poate declanşa afecţiuni foarte grave precum diabet, cancer şi boli de inimă

Iubim ciocolata, îngheţata, prăjiturile, fursecurile, gogoşile şi tot ce înseamnă produse de patiserie. Însă, aceste delicii culinare cu care ne răsfăţăm în fiecare zi sunt periculoase pentru sănătate deoarece conţin o cantitate enormă de zaharuri. Pentru a elimina cât mai mult zahăr din dieta ta, urmează regulile de mai jos! În acest fel îţi vei proteja atât sănătatea, cât şi silueta.

1. Odihneşte-te mai mult!

Oboseala dezechilibrează metabolismul, organismul este secat de energie şi este normal să simţi nevoia să mănânci ceva dulce. Persoanele care vor să slăbască prin reducerea consumului de zahăr, ar trebui să se odihnească mai mult. Nu te epuiza fizic! Mai mult, după un efort prelungit, precum cel pe care îl depui la sală, dacă mănânci un baton de ciocolată...nu ai făcut nimic!

2. Nu consuma fructe uscate sau confiate!

Fructele uscate şi mai ales cele confiate sunt extrem de bogate în zahăr. Evită să consumi curmale, smochine, struguri, stafide, banane). Şi, dacă nu te poţi abţine, măcar mănâncă fructe uscate. Dar, atenţie la excese pentru că și ele conțin zahăr!

3. Mănâncă multe legume

Multe persoane au impresia că legumele nu sunt foarte săţioase, iar după ce le-ai consumat, la numai câteva ore ţi se face iar foame. Află că nu este chiar aşa. Legumele sunt extrem de hrănitoare, conţin vitamine, minerale, fibre şi nutrienţi de care organismul tău are mare nevoie. Motivul pentru care simţi, după un timp relativ scurt, senzaţia de foame este că legumele se digeră foarte uşor. Așa că poți mânca mai des. Înlocuieşte micile gustări dulci dintre mese cu legume. De exemplu, în loc să îţi cumperi un baton de ciocolată sau o brioşă, mai bine mănâncă un morcov.

4. Atenţie la carenţele de minerale

Potrivit unor studii de specialitate, carenţele de minerale precum crom, magneziu şi zinc favorizează absorbţia insulinei în organism. O lipsă acută de crom, de exemplu, poate declanşa subit pofta de ceva dulce. Cromul se găseşte în sparanghel, drojdie de bere, cereale integrale, etc. În cazul lipsei de magneziu vei avea poftă de ciocolată. Pentru a suplini lipsa de magneziu din sânge consumă spanac, fasole, migdale, alune, orez şi cereale integrale. Dacă ai nevoie de zinc, poţi mânca fructe de mare, iaurt simplu, năut, migdale şi ovăz.

5. Renunţă la alimentele cu un indice glicemic mare

Contrar aparenţelor, anumite legume şi fructe precum pepenele verde, strugurii, perele, dovleacul sau morcovii sunt foarte bogate în zaharuri. Cu toate că orice medic recomandă consumul de legume şi fructe, încearcă să le eviţi pe cele dulci şi foarte dulci. Dacă nu te poţi abţine, este recomandat să nu le asociezi în acelaşi meniu. Ar trebui consumate pe rând, câte una în fiecare zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net