5 semne ciudate ale lipsei de fier

buze.jpg

buze uscate, buze, carenta de fier, fier, anemie
Dacă foloseşti balsam şi te hidratezi corect, dar buzele continuă să fie crăpate, de vină poate să fie carenţa de fier.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

În momentul în care organismul are o deficienţă de fier, începe să îţi dea semne, precum oboseala, apatia, lipsa puterii de concentrare, însă pot apărea şi alte manifestări, mai ciudate.

1. Simţi pofta de a mânca argilă

O ciudăţenie care poate să indice lipsa de fier este o poftă inexplicabilă de a mânca pământ, argilă, carton. Este o afecţiune care poartă numele de pica. Suplimentele de fier pot diminua aceste pofte alimentare ciudate, pe care unii oameni se şi tem să le recunoască.

2. Unghii casante

Starea noastră de sănătate se poate citi şi pe unghii. Unghiile casante, care se rup uşor, pot fi semnul unei deficienţe de fier. Unghiile pot lua şi forma de lingură, potrivit prevention.com.

3. Buze crăpate

O iarnă geroasă, hidratarea insuficientă sunt câteva cauze ale apariţiei buzelor crăpate. Însă dacă problema persistă, deşi folosești cu balsam şi te hidratezi corect, de vină poate să fie lipsa de fier din corp.

Află pe clicksanatate.ro ce alte semne mai puțin știute indică o carență de fier!

Cum să arzi mai repede grăsimile

Ai hipertensiune sau anemie? Mănâncă mai des smochine!

Loading...

Citește și

  • Consumul de ceai de urzică în special în perioadele de tranziţie dintre anotimpuri poate combate apariţia unor alergii de diverse tipuri, luptă împotriva anemiei şi ajută la tratarea sindromului premenstrual.

  • Ce mănâncă în copilărie, atunci când e în perioada de creştere, contează şi mai târziu, în viaţă. Fierul e extrem de important pentru un copil, dar şi cea mai frecventă deficienţă nutriţională în rândul celor mici. Lipsa lui în organism duce la anemie, dureri de cap, iritabilitate, deficit de atenţie şi lipsa poftei de mâncare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1