5 plante pentru plămâni sănătoşi

Mai ales dacă ai fumat sau încă o faci, este bine să ţii cont de puterea pe care o au următoarele plante asupra plămânilor tăi. Iată cele mai bune şi la-ndemână tratamente naturiste care ajută aparatul respirator.

Rădăcina de lemn dulce este considerată a fi un bun remediu pentru combaterea infecţiilor tractului respirator, deoarece curăţă nasul, gâtul şi plămânii. De asemenea, este un expectorant natural eficient. 

Frunzele de podbal au proprietăţi emoliente şi expectorante, coleretic-colagoge, antispastice, tonice şi antiinflamatoare. Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate, mai ales, în tratarea bolilor aparatului respirator, cum ar fi bronşita, laringita, astmul bronşic, emfizemul pulmonar, silicoză şi chiar tuberculoză, în faza incipientă. 

Cimbrul e foarte puternic în lupta împotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice şi antifungice naturale. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare consumat încă din antichitate şi este utilizat pe larg şi astăzi pentru a preveni şi trata infecţiile tractului respirator şi pneumoniile infecţioase bacteriene.

Osha este utilizată pentru sprijinul sistemului respirator. Unul dintre beneficiile principale ale rădăcinii de osha este că ajută la sporirea circulaţiei în plămâni, ceea ce uşurează respiraţia profundă.

Oregano ajută la descongestionarea naturală şi reduce inflamaţia şi iritaţiile de la nivelul tractului respirator. Este, de asemenea, un antibiotic natural, conform www.doctorulzilei.ro. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1