5 plante care fac bine plămânilor  

Citeste tot despre: 

Nivelul ridicat de poluare şi fumatul, inclusiv cel pasiv, sunt ameninţări zilnice pentru plămânii noştri. Unele plante pot reduce daunele produse la nivelul acestui organ. Îţi spunem pe ce remedii te poţi baza! Citeşte mai multe în numărul de mai din Click! Sănătate!

  • Plămânărica. După cum îi spune şi numele, plămânărica ajută sistemul respirator. Datorită antioxidanţilor, sărurilor minerale, magneziului şi conţinutului de vitamina C, planta poate fi folosită ca adjuvant în cazul afecţiunilor tractului respirator. Efectele sale includ şi descongestionarea sinusurilor şi reducerea febrei în afecţiunile respiratorii. Consumă ceai de plămânărică, pe care îl prepari dintr-o  lingură de plantă uscată peste care torni 1 cană de apă fierbinte. Se strecoară şi se beau 2-3 căni, zilnic. 
  • Iarba-mare. Plantă cu efect expectorant, bacteriostatic, antiviral, spasmolitic şi coleretic, iarba-mare are acţiune generală tonică asupra corpului. S-a dovedit că planta poate fi remediu ajuvant împotriva tuberculozei. Se recomandă pentru întreţinerea sănătăţii plămânilor şi în infecţiile căilor respiratorii care se manifestă prin tuse. Calmează şi favorizează eliminarea secreţiilor bronşice. E indicat decoctul, obţinut din 2 linguri de rădăcină mărunţită la 1 cană cu apă. Se lasă 1 zi la macerat, apoi se consumă 1-2 cani pe zi. Ca expectorant şi antitusiv, se poate folosi şi ceaiul din aceeaşi cantitate de plantă, peste care se tornă 1 cană de apă fierbinte.  
  • Cimbrul şi urzica. Cimbrul este folosit pentru ameliorarea tusei şi pentru tratarea bolilor respiratorii, fiind bun expectorant şi antiseptic natural. Urzica are o mulţime de proprietăţi terapeutice, fiind cunoscută şi pentru abilitatea de a curăţa plămânii şi sângele.  Infuzia obţinută din urzici şi cimbru este un adjuvant de încredere pentru susţinerea şi menţinerea sănătăţii plămânilor. Se pune 1 lingură de cimbru uscat, 1 lingură de urzică uscată şi se adaugă 1 cană de apă fiebinte. Infuzia se lasă la răcit, se strecoară şi se consumă cu miere. Se pot bea 2 căni de infuzie cu cimbru şi urzici pe zi. 
  • Eucaliptul. Ingredient uzual în dropsurile şi siropurile de tuse, eucaliptul conţine cineol (eucaliptol), un compus antiseptic. Această substanţă reduce congestia şi inflamaţia la nivelul căilor respiratorii. Are şi proprietăţi expectorante, de aceea poate ajuta în accesele de tuse. Pe lângă produsele specifice, pe bază de eucalipt, se poate folosi pentru sănătatea plămânilor uleiul natural obţinut din frunzele plantei.
Loading...

Citește și

  • Pentru evaluarea stării de sănătate a funcţiei pulmonare şi a căilor respiratorii, trebuie să-ţi faci periodic o serie de investigaţii, cum ar fi bronhoscopia, spirometria sau analiza sputei. Click! îţi spune astăzi de ce sunt importante şi cum îţi pot salva viaţa.

  • intersectie aglomerata in bucuresti

    Poluarea aerului ne îmbolnăvește de plămâni, iar gradul ridicat de toxine pe care le inhalăm zilnic atunci când ieșim din casă ne pot băga în spital cu boli respiratorii grave. Este vorba despre afecțiuni care se dezvoltă în timp și care, odată instalate, deteriorează destul de serios calitatea vieții. Vestea bună este că ne putem proteja. Iată care sunt cele mai des întâlnite boli și cum le putem preveni.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1