5 nutrienti importanti pentru o vedere sanatoasa

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Tulburarile de vedere se pot manifesta in diferite moduri si afecteaza aproximativ jumatate din populatie, cel putin o data in viata. Acestea pot fi cauza a unei boli a ochilor sau pot fi urmare a unei afectiuni interne. Vederea neclara poate sa apara brusc sau treptat si poate afecta unul sau ambii ochi.

Printre cele mai intalnite afectiuni oculare se afla: cataracta, glaucomul, degenerescenta maculara, dezlipirea de retina si prezbiopia. Mai exista si retinopatia diabetica, intalnita la persoanele diagnosticate cu diabet zaharat.

Unul dintre cele mai intalnite motive pentru care ni se incetoseaza vedere este “lumina albastra”. Aceasta face parte din spectrul vizibil al culorilor, fiind prezenta in lumina soarelui, dar si in lumina artificiala, mai ales in cea a ecranelor dispozitivelor digitale.

Daca tulburarile de vedere devin constante si suparatoare este necesara vizita la medicul oftalmolog. Insa pana acolo, aportul constant de ingrediente precum: seleniu, betacaroten, acizi grasi Omega -3, zeaxantina si luteina ne pot proteja de vederea incetosata.

O vedere sanatoasa cu ajutorul seleniului

Seleniul este un oligoelement de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona corect. Acesta exista in doua forme: organica si anorganica. Solurile contin seleniu anorganic, pe care plantele il acumuleaza si-l transforma in forme organice, pe care organismul nostru il poate utiliza. La nivelul corpului uman, o buna parte de seleniu este stocata in muschii scheletici.

Seleniul a atras atentia oamenilor de stiinta, mai ales datorita proprietatilor sale antioxidante extraordinare. Acesta are rolul de a preveni afectarea celulara cauzata de actiunea nociva a radicalilor liberi. 

Betacaroten pentru o vedere sanatoasa

Importanta betacarotenului se datoreaza faptului ca acest compus este convertit in pro-vitamina A in organism. Alaturi de vitaminele E şi C, aceasta ajuta la mentinerea sistemului imunitar si a vederii.

Betacarotenul este recomandat persoanelor care lucreaza la calculator, folosesc des telefonul mobil sau celor care stau mult la televizor, pentru ca imbunatateste vederea la lumina scazuta.

Rolul acizilor grasi pentru o vedere sanatoasa

Acizii omega -3 (DHA) sunt foarte importanti pentru functionarea normala a organismului nostru, desi acesta nu ii produce. Printre cele mai importante beneficii cunoscute ale consumului de acizi grasi omega-3 se numara: mentinerea sanatatii inimii, stimularea activitatii cerebrale, a functiilor cognitive si a memoriei, calmarea si reducerea inflamatiilor si ameliorarea durerilor de articulatii.

Acesta este cel mai abundent acid gras din celulele vizuale, dar și din creier. Drept urmare, pentru o buna functionare a acestora, este foarte important consumul zilnic de alimente sau suplimente bogate in DHA.

Zeaxantina si luteina

Zeaxantina si luteina sunt doua vitamine carotenoide recunoscute pentru efectele lor benefice in ceea ce priveste imbunatatirea vederii. In organismul uman, cele doua se acumuleaza in cantitati mari in retina si in macula. Vorbim de o zona foarte mica aflata in centrul retinei, componenta ochiului responsabila de perceperea imaginilor. Pe masura ce inaintam in varsta, riscul de deteriorare a maculei creste, motiv pentru care un aport optim de luteina si zeaxantina este esential.

Pentru a sustine sanatatea ochilor, specialistii recomanda suplimentul alimentar VizualMax. Acesta are la baza o formula avansata cu 10 substante active, cu actiune benefica dovedita asupra sistemului vizual: vitaminele A, B2, C, E, zinc, seleniu, cupru, luteina si zeaxantina din surse naturale, dar si acizi grasi esentiali Omega-3.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5