5 motive să alergi prin zăpadă

Lumea spune că frigul este cel mai mare duşman al sportului în aer liber. Specialiştii americani care lucrează cu atleţii care participă la Olimpiadă însă au descoperit contrariul. Iată cinci motive pentru care este bine să alergaţi chiar dacă zăpada a acoperit întreg cartierul.

1. Frigul, ideal pentru efort. Conform antrenorului Tom Holland, temperatura hibernală reduce stresul cauzat de încălzirea corpului. Canicula e mai periculoasă pentru efort, decât frigul, aşa că profitaţi.
2. Ardeţi caloriile şi grăsimile. În perioada iernii, majoritatea oamenilor iau în greutate. Asta se întâmplă din cauza schimbării metabolismului. Alergarea în aer liber ajută la arderea eficientă a caloriilor.
3. Scăpaţi de stres. Din cauza scurtării zilei, suntem cu toţii cuprinşi de o stare de apatie şi lipsă de energie. Alergând cel puţin 30 de minute pe zi stimulăm secreţia de serotonină şi reducem hormonul stresului, cortizolul.
4. Reglează metabolismul. Alergarea în frig reglează metabolismul dezechilibrat de regimul diurn-nocturn şi de şocul termic. Oxigenarea corespunzătoare a creierului are un rol pozitiv în funcţionarea organismului.
5. Întăreşte sistemul imunitar. Antrenorii spun că trupul pentru plajă se pregăteşte încă din timpul iernii. În plus condiţia fizică bună pentru competiţii este rezultatul unui bun antrenament hibernal.

 

Loading...