Cafeaua ajută la arderea grăsimilor și la întărirea sistemului imunitar. Iată alte beneficii ale acestei băuturi calde

Cafea.jpeg

Ceasca cu cafea
Cafeaua nu doar te ajută să te trezești dimineața, ci are și beneficii pentru sănătate
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Cercetătorii americani de la Universitatea Vanderbilt au descoperit de ce cafeaua este importantă pentru tonusul din timpul zilei, pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru o mai bună funcţionare a întregului organism.

Iată principalele cinci beneficii ale cafelei, rezultate din analize de peste 20 de ani efectuate pe aproximativ 10.000 de americani de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani. 

  • Cafeaua energizează şi măreşte capacitatea de concentrare datorită efectelor psihoactive care inhibă neurotransmiţătorul numit adenozină.
  • Cafeaua are un rol deosebit de important în arderea grăsimilor şi la stimularea metabolismului cu 3-11%. Alungă depresia, combate stările de anxietate şi atacurile de panică.
  • Îmbunătăţeşte performanţele fizice datorită creşterii nivelului de endorfine şi adrenalină din sânge. Contribuie totodată la starea de bine a organismului.
  • Cafeaua scade riscul îmbolnăvirii cu diabet de tip 2 cu până la 7%. Combate apariţia bolilor neurodegenerative de tipul demenţei şi Parkinson.
  • Conţine nutrienţi esenţiali cum ar fi: riboflavină (B2), acid pantotenic (B5), mangan şi potasiu, magneziu şi niacină (B3). Are efecte benefice inclusiv în lupta contra celor două tipuri de cancer: colorectal şi hepatic.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5