5 motive pentru care e bine să zâmbești

zambeste.jpg

zambeste, zambet, antistres, antidepresiv, endorfine
Atunci când zâmbeşti, corpul tău secretă endorfine care diminuează tensiunea provocată de stres.
www.clicksanatate.ro

Numeroase studii dezvăluie beneficiile neașteptate ale zâmbetului asupra organismului așa că, data viitoare cand simți nevoia să te exteriorizezi, nu trebuie să mai existe nici un motiv pentru a-ti ține în frâu sentimentele.

Combate depresia

Cel mai recent studiu realizat la Londra, demonstrează faptul că zâmbetul poate combate într-adevăr depresia. Cercetatorii de acolo au creat o aplicație, care trimite oamenilor în diverse momente ale zilei imagini vesele, făcându-i să zâmbească. S-a dovedit că atunci când o persoană vede pe altcineva zâmbind, acționează instinctiv și împrumută aceeași stare. Fericirea poate fi indusă atunci ești înconjurat de optimism.

Reduce stresul

Stresul reprezintă o problemă a lumii moderne, căruia toți i-am căzut în capcană mai devreme sau mai târziu. Are numeroase efecte negative asupra sănătății inimii și de cele mai multe ori nu poate fi combătut cu o simplă pastilă. Atunci când zâmbești, corpul tău secretă endorfine care diminuează tensiunea provocată de stres.

Îmbunătățește starea de spirit

Endorfinele nu alungă doar stresul, ci îți oferă și o stare generală de bine și de liniște. Atunci când simți că ești cu moralul la pământ, zâmbește. Chiar dacă la început va fi doar un zâmbet forțat, vei observa că te vei simți treptat mult mai bine. Specialiștii susțin că simpla simulare a unei stări de fericire, se poate transforma într-un sentiment real.

Află pe clicksanatate.ro mai multe motive să zâmbești!

Există un punct pe corpul tău care te poate ajuta să trăiești mai mult

Orgasmul, porția de sănătate pentru trup și minte

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Ziua zâmbetului, World Smile Day, a fost iniţiată de americanul Harvey Ball, creatorul "feţei zâmbitoare", în 1963 și se sărbătorește în întreaga lume, în prima vineri a lunii octombrie.

  • Doctorul David Holmes de la Universitatea Metropolitană din Manchester a descoperit o formulă matematică a zâmbetului perfect. Pe baza acesteia, a  stabilit că artista Cheryl Cole are un astfel de surâs.