5 metode naturale pentru nasul înfundat

Eşti răcit, respiri greu şi nu te poţi odihni? Nasul înfundat te împiedică să te concentrezi la activităţile tale? Iată câteva alternative oferite de natură care te ajută să-ţi eliberezi nasul într-un timp cât mai scurt!

1. Fă o baie fierbinte

Cea mai simplă metodă şi care nu dă greş niciodată în desfundarea nasului este baia fierbinte. Aburul subţiază mucusul aflat pe căile nazale, dar reduce totodată şi inflamaţia, facilitând respiraţia.

2. Foloseşte soluţie salină

Aceasă soluţie hidratează interiorul nărilor, ajutând totodată la subţierea mucusului care blochează căile nazale. Decongestionează şi desfundă nasul imediat. Dacă nu vrei să foloseşti o soluţie salină din comerţ, fă una acasă, pe bază de apă şi sare de mare.

3. Pune compresă caldă

O compresă caldă facilitează, prin temperatura crescută, deschiderea cailor nazale. Astfel, înmoaie un prosop în apă caldă, stoarce-l bine, apoi împătureşte-l şi aplică-l pe frunte, începând cu zona de sus a nasului. Lasă compresa să acţioneze până când se răceşte şi rezultatele nu vor întârzia să apară.

4. Inhalaţii cu aburi

Aburul are proprietăţi decongestionante, iar dacă foloseşţi aburul emanat de ceaiuri făcute din plante cu efect antiseptic, eficacitatea inhalaţiilor este dublată. Prepară un ceai din 3 linguriţe de cimbru uscat şi 3 linguriţe de mentă uscată şi inhalează aburul emanat de acest ceai. Pune-ţi un prosop deasupra capului, pentru a împiedica aburii să se evapore rapid.

5. Fă masaj

Masarea sinusurilor stimulează circulaţia sanguină de la nivelul sinusurilor şi căilor nazale, ajutând la ameliorarea durerii. Pentru a desfunda instantaneu nasul poţi folosi şi presopunctura: foloseşte degetul mare şi arătătorul pentru a-ţi strânge puternic lateralele nasului din zona ochilor. După 1 minut, eliberează nasul şi vei observa că treptat acesta se va desfunda şi vei respira mai bine. De asemenea, mai poţi folosi şi următoarea tehnică de presopunctură: atinge-ţi, cu vârful limbii, cerul gurii, iar în acelaşi timp apasă cu putere între sprâncene cu degetul arătător de la o mână. După 20 de secunde, eliberează presiunea pusă cu degetul între sprâncene şi vei observa cum, uşor-uşor, nasul se va desfunda, conform doc.ro.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1