5 ceaiuri savuroase pentru o minte brici

Simţi că îţi pierzi atenţia şi, pur şi simplu, îţi lipseşte puterea de concentrare? Te simţi obosită şi lipsită de vlagă? Natura îţi vine în întâmpinare cu mai multe ceaiuri care te pot ajuta să faci faţă provocărilor zilnice. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Salvia creşte capacitatea de concentrare

Deoarece acţionează asupra cortexului cerebral, înlăturând oboseala psihică şi mărind capacitatea de concentrare şi de memorare, salvia aduce mari beneficii creierului. O poţi folosi sub formă de infuzie, obţinută dintr-o linguriţă de plantă uscată, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat cinci minute şi bea două căni pe zi.

Matcha stimulează memoria

Datorită conţinutul său de teină, ceaiul de matcha poate înlocui cu succes cafeaua, oferind energie şi putere de concentrare, mai mult timp decât aceasta. Ceaiul de matcha stimulează funcţiile creierului, ajutând sistemul nervos să se relaxeze. Prepară ceaiul din 2-3 g pudră de matcha, peste care torni jumătate de cană de apă fierbinte. Amestecă energic, apoi toarnă cealaltă jumătate de cană cu apă. Bea o cană de ceai pe zi.

Chimenul stimulează creativitatea

Ceaiul de chimen este bun pentru momentele în care ai o activitate intelectuală crescută, deoarece creşte puterea de concentrare şi, totodată, stimulează gândirea creativă. Prepară un ceai de chimen prin zdrobirea a două linguriţe de chimen, peste care torni o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 15 minute şi serveşte un ceai pe zi.

Ginkgo biloba îmbunătăţeşte circulaţia cerebrală

Ceaiul de ginkgo biloba acţionează la nivelul creierului şi activează circulaţia sangvină, susţinând procesul de concentrare şi stimulând memoria. Totodată, îmbunătăţeşte circulaţia cerebrală, favorizând creşterea nivelului de oxigen din creier. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă şi din 200 ml de apă clocotită. Lasă 10 minute la infuzat, strecoară şi bea 2-3 căni pe zi.

Menta dă claritate gândirii

Datorită cantităţilor mari de uleiuri volatile care se regăsesc în frunzele de mentă, acest ceai  influenţează starea de spirit şi creşte puterea de concentrare. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă, peste care torni o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute şi bea două căni de ceai pe zi.

 

Loading...