5 beneficii uimitoare ale vitaminei C

macese_vitamina_c.jpg

vitamina C, macese, surse vitamina C, citrice, importanta vitamina C
Vitamina C este de ajutor la absorbţia fierului de către organism.
www.clicksanatate.ro

Citicele, măceşele ori cătina sunt o sursă importantă de vitamina C, esenţială pentru buna funcţionare a corpului uman. Iată ce beneficii îţi aduce!

1. Întăreşte imunitatea

Vitamina C este unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai organismului, căci întăreşte imuniattea. Sostemul imunitar îţi oferă protecţie contra bolilor şi te ajută să lupţi mai uşor cu boala, în momentul în care te îmbolnăveşti. Cunoscută drept acid ascorbic, vitamina C nu se găseşte numai în citrice, ci şi în pătrunjel, varza kale, conopidă, broccoli, kiwi, roşii.

2. Ajută la absorbirea elementelor nutritive

Vitamina C este de ajutor la absorbţia fierului de către organism. Fierul este esenţial pentru prevenirea anemiei, care dă simptome precum oboseala cronică, lipsa puterii de concentrare.. Se găseşte în carne, ficat, ouă, spanac, nuci.

3. Luptă cu stresul

Vitamina C este utilă şi în combaterea stresului. Aşadar, dacă ai un deadline sau un proiect important şi treci printr-o perioadă stresantă, ai grijă să iei suplimente cu vitamina C. Această vitamină reduce secreţia hormonului stresului, cortizolul. Mănâncă grepfrut şi portocale, fructe bogate în vitamina C.

Află pe clicksanatate.ro ce alte beneficii îți aduce vitamina C!

Cum să previi bolile de iarnă

Așa combați îngrășatul cauzat de munca la birou!

Loading...
 
 

Citește și

  • Când suntem răciţi, cu toţii obişnuim să luăm vitamina C. Atenţie însă! Mai ales suplimentele alimentare în doze mari pot să ne provoace vomă, diaree şi să favorizeze formarea pietrelor la rinichi.

  • Dulce-acrişor, ceaiul de măceşe ne însoţeşte în zilele reci de toamnă nu doar ca o băutură delicioasă, ci şi ca un protector eficient împotriva răcelilor de sezon.