5 beneficii ale mierii de Manuka

supli-23407298_xl.jpg

supliment miere manuka
Foto: 123RF

De mii de ani rod al naturii cu proprietăţi antibacteriene excelente, mierea de Manuka nu mai e astăzi un secret. E un produs miraculos extras din polenul florii arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium), care creşte doar în insule izolate şi nepoluate din Noua Zeelandă, la înălţimi mari.

  1. Cel mai bun antibiotic natural. Consumată în fiecare zi, înainte de mese, (câte o linguriţă), mierea de Manuka luptă eficient cu infecţiile bateriene. E cunoscută ca antidot pentru E.coli, Staphylococcus aureus, Helicobacter Pylori şi Streptococcus faecalis.
  2. Pansament gastro-intestinal. Consumul excesiv de medicamente duce la distrugerea florei intestinale, care are rol esenţial în procesul de digestie şi asupra sistemului imunitar. Mierea de Manuka este un adevărat pansament gastric, ideală pentru tratarea afecţiunilor gastro-intestinale.
  3. Fortifică organismul. Mierea de Manuka contribuie eficient la fortifierea organismului şi la creşterea imunităţii. Se poate consuma şi preventiv, la debutul toamnei, pentru evitarea durerilor în gât, a infecţiilor care apar la nivelul sistemului respirator. Tratează sinuzita, pneumonia, bronşitele şi tusea cronică.
  4. Putere tămăduitoare. Mierea de Manuka e eficientă în vindecarea rănilor şi arsurilor uşoare. E folosită în tratarea dermatitelor, psoriazisului, plăgilor chirurgicale infectate, herpes şi ulceraţii ale pielii.
  5. Menţine sănătatea orală. Datorită proprietăţilor sale antimicrobiene, împiedică formarea plăcii bacteriene şi contribuie la menţinerea unor gingii sănătoase.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1