5 băuturi răcoritoare pe timp de caniculă

Citeste tot despre: 

Canicula a fost dintotdeauna mai greu de suportat, însă îi putem face faţă dacă ţinem cont de anumite reguli. Una dintre cele mai importante este hidratarea. Dacă simţi nevoia să consumi mai des lichide, dar nu vrei să apelezi la băuturile carbogazoase, iată câteva idei naturale şi răcoritoare pentru vară.

După o zi obositoare şi agitată, o băutură fresh e binevenită. Cea mai sigură metodă e să îţi prepari singur băuturile pentru a te răcori. Dacă eşti în pană de idei, uite câteva cu ingrediente naturale şi foarte fresh pentru a te menţine hidratat. 

1. Limonadă cu castravete şi mentă

Limonada chiar este extrem de răcoritoare şi în acelaşi timp benefică sănătăţii tale. Se poate consuma oricând pe parcursul zilei, chiar şi de dimineaţă. Lămâia susţine imunitatea, curăţă sistemul digestiv şi are şi proprietăţi antibacteriene şi antiseptice. Ca să te joci uşor cu gustul, poţi să adaugi şi câteva bucăţele de castravete proaspăt şi mentă.  

2. Suc de portocale cu ananas

Fresh-ul de portocale este la fel de apreciat ca limonada. Este gustos, uşor şi îţi poate opri senzaţia de toropeală din timpul verii. Taie şi curăţă două portocale şi pune-le într-un blender. Adaugă şi o jumătate de ananas, câteva cuburi de gheaţă şi un pahar de apă minerală şi mixează-le, scrie alegesanatos.ro.  

3. Suc de mere

Mărul este un bun aliat în zilele toride, întrucât conţine multe vitamine care vă tonifiază organismul. Spălaţi foarte bine merele, tăiaţi-le cubuleţe şi băgaţi-le în storcător. Nu este nevoie de alte "îmbunătăţiri", având în vedere că merele sunt foarte aromate.  

4. Suc de roşii

Roşia este bogată în săruri minerale, îndeosebi calciu şi fier. Ajută în cazurile de astenie şi anemie, regenerează organismul, are rol răcoritor şi uşurează digestia. Spălaţi câteva roşii, tăiaţi-le în jumătate şi introduceţi-le în storcător. Sucul de roşii poate ţine locul şi unei gustări, fiind destul de consistent.

5. Suc de pepene

Dacă simţi nevoia să bei sucuri, poţi să alegi unul natural, din pepene, care se prepară rapid. Taie câteva felii de penene şi pune conţinutul într-un blender. Adaugă şi câteva bucăţele de gheaţă. În câteva minute te poţi bucura de o băutură delicioasă, dulce şi răcoritoare, dar foarte naturală!

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1