5 alimente care provoacă alergii

Citeste tot despre: 

Ţi-ar fi trecut prin cap că unele dintre cele mai populare alimente sunt responsabile de majoritatea alergiilor? Pentru că le consumi frecvent, te poţi simţi rău fără să ştii ce anume a declanşat această stare. Dacă eşti alergic la unul dintre alimentele prezentate, singurul tratament eficient este să eviţi alergenul.

  1. Lapte. Alergia la proteinele din lapte de vacă afectează până la 7,5% dintre copii. În schimb, la vârstă adultă, lucrurile sunt diferite, deoarece toleranţa se dezvoltă în 51% dintre cazuri în decurs de doi ani, iar în 80% dintre cazuri în decurs de doi până la trei ani. Alergia este reacţia imunologică la una sau mai multe proteine ​​din lapte.
  2. Ouă. Pentru că se regăsesc într-o gamă largă de produse alimentare, evitarea ouălor poate fi o provocare. Persoanele care au dezvoltat o alergie la ouă este important să înţeleagă potenţialul de expunere accidentală. Acest lucru se poate întâmpla unde iau masa, inclusiv în restaurante şi brutării. 
  3. Arahide. Dacă nucile cresc în copac, arahidele se încadrează în categoria leguminoaselor, pentru că provin din pământ. De aceea, oamenii pot fi alergici la arahide, dar nu la nuci, şi viceversa. Persoanele care dezvoltă acest tip de alergie pot avea reacţii şi la urmele de arahide. Alergia poate fi prezentă încă de la începutul vieţii, iar, de multe ori, nu poate fi depăşită. Copiii care au fost diagnosticaţi cu această afecţiune s-au confruntat cu simptomele încă de la prima expunere. 
  4. Grâu. Alergia la grâu este greu de ţinut sub control, deoarece grâul se gaseşte în multe alimente, inclusiv ketchup, sos de soia şi bere. Există chiar şi produse cosmetice pe bază de grâu. Această afecţiune este, de multe ori, confundată cu boală celiacă, dar condiţiile sunt diferite. Cei care au o alergie la grâu se luptă cu  reacţiile cauzate de anticorpi. Persoanele cu boală celiacă reacţionează la gluten, o proteină specială din grâu, care determină o reacţie anormală a sistemului imunitar. 
  5. Soia. În ultimii ani, impactul suplimentelor din soia asupra sănătăţii a devenit tot mai controversat. Astăzi, studiile care privesc beneficiile şi riscurile pentru sănătate sunt contradictorii. Un lucru nu poate fi însă contestat: cercetătorii sunt siguri că alergiile din soia devin tot mai frecvente şi afectează tot mai mulţi copii, conform www.alegesanatos.ro.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1