5 alimente care îţi dau energie

Produsele pe care le consumăm pe parcursul zilei au un impact puternic asupra stării noastre fizice, mentale şi emoţionale. Dacă vrei să fii activ întreaga zi, introdu în dietă alimente care te ajută să fii în formă maximă. Citeşte în revista Click! pentru femei care sunt acestea.

  • Spanacul. Bogate în fier, proteine, vitamine (A, complexul B şi E) şi fibre, frunzele verzi ale spanacului sunt foarte bune pentru organism, întrucât normalizează nivelul zahărului din sânge şi ţin la distanţă stările de epuizare şi oboseală. Persoanele care obişnuiesc să nu consume carne trebuie să mănânce cantităţi mari de spanac, deoarece fierul din această legumă măreşte capacitatea celulelor roşii din sânge de a alimenta muşchii cu oxigen, dând organismului mai multă energie.
  • Bananele. Dacă urmează să ai o zi foarte încărcată, consumă două banane la micul dejun, întrucât ele înlătură stările de anxietate. Nu degeaba aceste alimente sunt numite şi „fructele fericirii“. Acestea conţin triptofan, o substanţă care stimulează formarea serotoninei, a hormonului fericirii. Bananele sunt bogate în fibre, vitamine, antioxidanţi şi potasiu, un mineral care menţine funcţionarea normală a nervilor, muşchilor şi a ficatului.
  • Seminţele de dovleac. O mână de seminţe de dovleac crude pe zi îţi dă energia de care ai nevoie pentru a-ţi îndeplini sarcinile, atât acasă, cât şi la muncă. În acestea se găsesc proteine, fibre, minerale (mangan, magneziu, fosfor şi zinc), care te ajută să te simţi sătulă şi plină de energie pentru mult timp. 
  • Ouăle. Când simţi că nu mai ai vlagă, consumă ouă, în special la micul dejun. Gălbenuşul se numără printre cele mai bune surse de proteine, fiind esenţial după un antrenament fizic ori când ai o zi încărcată, ajutând la creşterea randamentului. În plus, acesta conţine minerale, proteine şi vitamine din complexul B, responsabile de transformarea alimentelor în energie.
  • Nucile. Bogate în substanţe nutritive, nucile sunt indicate persoanelor care se simt fără putere de la primele ore ale dimineţii ori după ce-au făcut mişcare. Aceste fructe oleaginoase sunt digerate mai încet de organism, acest lucru contribuind la menţinerea energiei pentru mai mult timp. 

 

Loading...

Citește și

  • Te-ai săturat de inesteticii colăcei din zona abdominală, dar nu știi cum ai putea scăpa de ei? Soluția vine chiar din coșul de cumpărături. Iată ce nu ar trebui să lipsească din el!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1