5 afecţiuni pe care le poţi lua de la ştrand

Citeste tot despre: 

Înotul în piscine poate cauza numeroase afecţiuni ale pielii. Ele apar din cauza unei dezinfecţii incorecte sau insuficiente a apei. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, ne spune care sunt afecţiunile pe care le poţi lua de la ştrand şi cum să te fereşti de ele.

Ciuperca piciorului. Se manifestă prin fisuri, crăpături ale pielii, miros neplăcut şi mâncărimi între degetele de la picioare şi la nivelul tălpii. Netratată, se poate extinde la nivelul unghiilor. Pot apărea şi la nivelul trunchiului sau coapselor.

Acneea. Ca urmare a expunerii la clorul din piscină, se pot agrava leziunile de acnee de la nivelul obrajilor sau frunţii.

Infecţiile bacteriene. Sunt printre cele mai frecvente afecţiuni cauzate de apa piscinelor. Printre acestea se numără foliculitele, impetigo şi furunculul.

Dermatita de contact. Poate apărea ca urmare a expunerii la substanţele dezinfectante dizolvate în apă. Persoanele cu eczeme se pot aştepta la o agravare a acestora, ca urmare a expunerii la substanţele folosite la curăţarea apei.

Conjunctivita, care se manifestă prin înroşirea ochilor, senzaţia de nisip în ochi sau apariţia de secreţie purulentă.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1