4 verdeţuri care ne curăţă de toxine

Citeste tot despre: 

O cură de detoxifiere e binevenită primăvara. Specialistul Click! dr. Vera Daghie, consilier în probleme de nutriţie, ne spune care sunt cele mai bune metode de a scăpa de toxine.

Urzicile au efect detoxifiant, curăţând sângele şi prevenind anemia. Vitaminizează organismul, stimulează secreţia pancreatică, biliară, gastrică, scad nivelul zahărului din sânge, au efect diuretic şi sunt utile în prevenţia tumorilor.

Ştiaţi că: Urzicile nu au colesterol, zahăr şi sodiu?

Spanacul întăreşte imunitatea, fiind un aliment fortifiant şi nutritiv. Este săţios şi extrem de util pentru cei ce doresc să slăbească, pentru diabetici şi cardiaci. Consumaţi spanacul în stare crudă în diferite salate.

Ştiaţi că: Spanacul e printre puţinele legume care nu se combină cu carnea deoarece ambele conţin o cantitate semnificativă de uraţi?

Loboda curăţă sângele, este uşor laxativă şi puternic diuretică. Este bogată în vitamina C şi în antioxidanţi. Conţine vitamina K şi ajută la creşterea rezistenţei vaselor de sânge, scăzând riscul de accident vascular. Previne astenia de primăvară.

Ştiaţi că: Loboda este de două ori mai concentrată în vitamina C decât lămâia şi kiwi?

Pătrunjelul previne anemia prin conţinutul de fier şi vitamina C. Stimulează funcţia ficatului şi a splinei, întăreşte sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte activitatea rinichilor.

Ştiaţi că: Pătrunjelul cu frunze drepte are o aromă mai puternică decât cel cu frunze creţe?

Sfaturi importante în timpul curei

O cură de detoxifiere ar trebui să ţină între 7 şi 21 de zile şi ar trebui urmată de minimum 2 ori pe an. Această perioadă presupune un regim alimentar uşor, cu cât mai multe alimente naturale, multe lichide, ceaiuri, sucuri de legume, toate îmbinate cu sport, masaj, saună, reflexoterapie, plimbări în aer liber.

Atenţie! Persoanele cu probleme serioase de sănătate nu pot urma aceste cure decât cu avizul medicului specialist şi sub îndrumarea acestuia. Consumă cât mai multe fructe şi legume crude, de sezon;

Consumă fructe uscate (smochine, stafide, curmale,), dar atenţie la cantităţi

- Înlocuişte zahărul alb cu cel brun; sau cu miere (atenţie la cei cu glicemie ridicată);
- Înlocuişte cafeaua cu ceai verde sau negru (atenţie la hipertensivi)
- Foloseşte doar ulei presat la rece;
- Înlocuieşte sarea cu mirodenii precum: pătrunjel, mărar, oregano, rozmarin, cimbru;
- Consumă minimum 3 litri de apă plată într-o zi
- Creşte aportul de fibre cu ajutorul seminţelor de in, fulgilor de ovăz sau grâu, seminţelor de dovleac sau de pin;
- Înlocuieşte tot ceea ce înseamnă “rafinat=alb” (pâine, zahăr, paste, biscuiţi etc) cu “integral=maroniu”.

Loading...