4 soluții moderne pentru dinți perfecți

pexels-sound-on-3760824.jpg

Sursă poză: Pexels
Citeste tot despre: 

Cu cât dantura ta este mai sănătoasă, cu atât sănătatea generală a organismului tău este mai bună. Zâmbetul este cel mai frumos accesoriu pe care îl poți avea cu ajutorul unei igiene orale riguroase și mai ales cu vizitele periodice la stomatolog. Problemele și afecțiunile dentare care apar sunt mai ușor de tratat atunci când nu le lași să avanseze prea mult.

Estetica zâmbetului reprezintă un aspect foarte important al vieții de zi cu zi, o dantură perfectă și un zâmbet sănătos ne ajută să avem încredere în noi. Pe lângă igiena dentară, este bine să rezolvăm cât mai rapid eventualele imperfecțiuni sau lipsa unor dinți, iar soluțiile sunt acum mai moderne ca oricând. Medicii stomatologi recomandă mai multe moduri în care putem restaura dantura.

Iată câteva dintre cele mai moderne soluții:

Implanturile dentare

Această tehnică de refacere a danturii este cea mai sigură soluție de înlocuire a dinților naturali. Implantul dentar este de lungă durată și asigură funcționalitatea danturii. Fie că ai nevoie de înlocuirea unui singur dinte, fie că ai nevoie de înlocuirea mai multor dinți, implanturile dentare reprezintă o procedură ideală pentru refacerea danturii. Printre beneficiile implanturilor dentare se numără stabilitatea și siguranța lucrării, pe care nicio altă metodă nu le-o poate asigura. Un alt beneficiu este acela că poți vorbi, poți mânca sau zâmbi cu mai multă încredere. De asemenea, când te  hotărăști să optezi pentru implanturi dentare este bine să știi că protejează dinții vecini, cei sănătoși.

Puntea dentară

Această metodă de restaurare dentară reprezintă înlocuirea unui dinte sau a mai multor dinți. Pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar ca dinții vecini să fie lipsiți de orice afecțiune dentară. Alegerea tipului de punte dentară depinde de mai mulți factori, cum ar fi: locul unde este localizat dintele lipsă, caracteristicile articulației, starea dintelui și altele. Avantajul punții dentare este acela că are un aspect natural, un cost mediu, iar durata planului de tratament durează câteva săptămâni.  Puntea dentară este o alegere mai ușoară pentru orice persoană. De asemenea, respectarea unei igiene dentare riguroase este  importantă. Periajul de două ori pe zi și utilizarea aței dentare ajută la curățarea cât mai corectă a zonei cu punte dentară. Este bine să eviți gustările dulci sau lipicioase, produsele tari și să reduci consumul de produse ce conțin zahăr și amidon.

Coroanele dentare

În zilele noastre, coroana dentară este una dintre cele mai frecvente proceduri de rezolvare a problemelor dentare. Ea este recomandată imediat după tratamentul cu implant dentar, unde după vindecarea gingiei, coroana se aplică împreună cu un bont protetic.

Coroanele dentare se folosesc și în urma tratamentelor de canal. În momentul în care un dinte sau mai mulți sunt afectați de cariile dentare mai avansate, medicul stomatolog ne recomandă tratarea dintelui pe canal, iar mai apoi aplicarea unei coroane dentare. Conform Healthline, acestea sunt de mai multe tipuri: ceramică, porțelan, zirconiu și metal. Ele pot fi folosite și pentru refacerea dinților fracturați, afectați de bruxism, care nu mai pot fi restaurați cu ajutorul materialelor compozite. Coroanele dentare împiedică dinții să migreze și îmbunătățesc atât funcția mușcăturii, cât și cea estetică. Medicii proteticieni recomandă aceste coroane tuturor pacienților care vor un aspect cât mai natural al danturii. Pentru a-ți recăpăta zâmbetul mult visat este bine să știi că o coroană dentară din ceramică este foarte asemănătoare cu dintele natural, deoarece poți alege împreună cu medicul culoarea care ți se potrivește cel mai bine. De asemenea, acordarea atenției sporite asupra îngrijirii orale și controalele regulate la medicul dentist te ajută să-ți menții o dantură cu coroane dentare de lungă durată.

Fațetele dentare

O dantură sănătoasă și un zâmbet perfect se pot obține și cu ajutorul fațetelor dentare. Acestea ajută la refacerea danturii ce constă în corectarea micilor imperfecțiuni de la nivelul dinților, cum ar fi: fisuri dentare, ciobiri, fracturi sau chiar și pentru refacerea estetică a dinților ce-și modifică culoarea. În toate aceste cazuri sunt recomandate fațetele dentare, deoarece pot reface aceste mici afecțiuni, iar tu te poți bucura de un zâmbet excepțional. Un astfel de tratament nu este dureros și cu ajutorul tehnologiilor moderne se poate realiza și într-un timp foarte scurt. Fațetele dentare reprezintă un strat subțire de ceramică ce acoperă partea exterioară a dinților și creează o dantură fără probleme. Culoarea lor se stabilește împreună cu medicul stomatolog, astfel încât să se potrivească perfect cu fizionomia feței și cu dinții naturali ai pacientului.

În ziua de astăzi, stomatologia este un domeniu dinamic și în pas cu dezvoltarea tehnologiei. Refacerea danturii este o alegere atât pentru persoanele care au nevoie de înlocuirea unui anumit număr de dinți lipsă, cât și pentru cele care își doresc să corecteze micile imperfecțiuni, care oferă disconfort. Cel mai important lucru este să discuți cu medicul stomatolog despre cum poți obține zâmbetul și dantura perfect sănătoasă. Și nu în ultimul rând să respecți igiena orală corectă, periajul dentar de două ori pe zi, dimineața și seara, utilizarea apei de gură și a aței dentare. Prin urmare, îți poți recăpăta zâmbetul dorit cu ajutorul tehnicilor moderne folosite de medicii stomatologi în prezent.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1