4 produse pe care nu ar trebui să le folosești niciodată pe copilul tău

little-boy-with-hands-full-of-paint-and-with-open-mouth_1187-2875.jpg

copii lotiune bebelusi crema protectie gel de dus
Majoritatea bebelușilor fac erupții cutanate, motiv pentru care trebuie să ai mare grijă de pielea lor.
clickpentrufemei.ro

În zilele noastre, au apărut pe piață atât de multe produse de îngrijire încât nu știi ce să alegi și nici nu ai timp să le cercetezi în amănunt. Dacă unele se dovedesc a fi eficiente pentru tine, altele ar trebui să fie total interzise pentru copii. Află de ce anume să te ferești!

Cremă cu protecţie solară

Deşi par eficiente în prevenirea arsurilor cauzate de soare, cremele cu factor de protecţie nu sunt indicate pentru bebeluşi deoarece conţin o serie de chimicale care pot afecta pielea copilului. Mai mult, unele dintre ele cauzează, în timp, alergii şi sensibilitate a pielii. Dacă îţi expui copilul la soare timp îndelungat, protejează-l prin îmbrăcăminte adecvată, care blochează ultravioletele. De asemenea, cu cât copilul e mai mic, cu atât mai mult riscă să facă insolaţie mai repede. Înlocuieşte crema de protecţie solară cu câteva picături de ulei de măsline, pe care să i le aplici pe zone restrânse.

Gel de duş parfumat

Dacă nu este realizată cu atenţie, o simplă baie le poate pune pielea în pericol celor mici. De aceea, e important să ştii ce produse să foloseşti. Evită, pe cât posibil, gelurile de duş parfumate, care conţin parfumuri sintetice, coloranţi, parabeni şi sulfaţi ce pot irita pielea copilului. Cu cât sunt mai puţini aditivii din produs, cu atât există mai puţine şanse de iritare. Şi nimeni nu îşi doreşte să îndepărteze uleiurile natural existente în ţesuturi. Indicat este să cauţi produse pe bază de extract de ovăz sau unt de cocos, fără parfum, care sunt mai blânde cu pielea bebeluşului tău.

Află ce alte produse nu trebuie aplicate pe pielea bebeluşilor pe clickpentrufemei.ro. 

 

Cum alegi hăinuţele bebeluşilor

Creme pentru recăpătarea fermităţii pielii

 

loading...
Loading...