Patru plante eficiente în lupta împotriva insectelor. Busuiocul și menta, printre inamicii țânțarilor

Busuioc.jpg

Busuioc
Busuioc
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Dacă ai mari bătăi de cap cu insectele, e bine să știi că există soluţii există chiar printre plantele care îţi fac grădina frumoasă şi plină de arome.

 • Busuiocul. Mirosul de busuioc îndepărtează eficient muştele, dar şi ţânţarii. Unul dintre avantajele sale este că poate fi plantat atât în grădină, cât şi în ghivece care pot fi plasate afară, în balcon sau pe terase ori în casă. În plus, frunzele plantei sunt delicioase în salate, paste şi alte reţete culinare. Planta iubeşte lumina, dar nu se teme de puţină umbră. Ideal ar fi ca ghivecele să fie aşezate lângă intrarea în casă, pe pervazul ferestrelor sau afară, lângă locul unde te relaxezi sau iei masa. Pentru a te bucura de beneficiile busuiocului, trebuie să previi înflorirea plantei, altfel va pierde frunzele cu miros dulce care ţin la distanţă insectele. 
 • Menta. Un alt miros care respinge ţânţarii este cel de mentă. Chiar dacă locuieşti la casă şi ai o grădină spaţioasă, este indicat să cultivi menta doar în ghivece, deoarece se răspândeşte foarte mult la sol. Câteva ghivece de mentă pe terasă, în grădină sau pe balcon vor rezolva problema ţânţarilor. 
 • Lavanda. De secole, lavanda a fost folosită pentru a adăuga un parfum plăcut caselor şi hainelor din sertare. Mireasma sa este şi un calmant natural, ajutându-te să dormi mai bine. Mai mult, lavanda se foloseşte şi în gastronomie, în special în siropuri, ceaiuri, îngheţată şi ciocolată. Iar dacă oamenii iubesc mirosul de lavandă, insectele îl urăsc. Nu doar muştele şi ţânţarii, ci şi puricii şi moliile stau departe de această plantă. 

  Lavanda.jpg

  Lavanda
  Lavandă
  Foto: pixabay.com
 • Dafinul. De sute de ani frunzele de dafin, proaspete sau uscate, au fost folosite în mâncare, dar şi pentru a ţine la distanţă insecte precum molii, gândaci, urechelniţe sau muşte. 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Indiferent în ce zonă a ţării v-aţi afla, nu vă lăsaţi în baza firmelor de dezinsecţie pentru a scăpa de ţânţari. Tratamentele care se fac pentru combaterea înaripatelor fie nu acoperă toate locurile în care acestea se dezvoltă, fie sunt ineficiente. Iată cum te poţi apăra singur de ţânţari!

 • Tantarii pot fi nu doar deranjanti, dar pot transmite si boli periculoase, asa ca metodele de a scapa de ei sunt important de stiut

  Țânțarii încep să-și facă apariția la începutul verii, în luna iunie. Deși par minusculi și fragili, ei pot deveni foarte deranjanți. Sunt răspândiți în toată lumea, în România existând peste 50 de specii de țânțari. Femelele se hrănesc cu sângele mamiferelor, printre care și oamenii, iar în urmă lor pe piele rămân porțiuni înroșite și umflate care provoacă prurit (mâncărimi). Cum putem scăpa, însă, de problemele cauzate de țânțari? Există mai multe metode, unele însemnând utilizarea de insecticide, altele fiind soluții mult mai natural, apelând mai ales la diverse plante sau fructe, dar care necesită un picuț de timp în plus pentru aplicarea lor.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul