4 motive ciudate pentru care continui să te îngrași

cantar.jpg

motive ingrasat relatie de cuplu fier organism
Un studiu recent a arătat că cuplurile care să ceartă des au niveluri mai mari în organism ale hormonului ce declanșează foamea.
www.clicksanatate.ro

Într-adevăr, factorii care contribuie cel mai mult la creșterea în greutate sunt sedentarismul și gustările nesănătoase, însă studii recente sugerează existența unor motive mai puțin evidente în ceea ce priveștea acumularea de kilograme în plus. Iată care sunt acestea!

Probleme de cuplu

Un studiu recent a constatat că cuplurile care obișnuiesc să se certe frecvent au niveluri mai mari în organism ale hormonului ce declanșează foamea (grelina).

În urma studiului, oamenii de știință au descoperit că aceste cupluri au consumat mai multe alimente bogate în sodiu și grăsimi nesănătoase.

Prea mult fier în organism

Dacă te gândeai să reduci consumul de carne roșie pentru a avea un control mai bun asupra caloriilor, iată încă un motiv în plus s-o faci: un nou studiu sugerează că fierul din carnea roșie ar putea interfera cu hormonii majori implicați în echilibrul alimentar (grelina - hormonul foamei și leptina - hormonul sațietății), astfel că metabolismul este încetinit și are nevoie din nou de hrană.

Află pe clicksanatate.ro și alți factori care duc la creșterea în greutate

Loading...

Citește și

  • În general, creşterea în greutate este cauzată de apariţia dezechilibrului între numărul de calorii consumate şi numărul celor arse. Aşadar, dacă mănânci mai mult decât reuşeşti să arzi, organismul depozitează acele calorii sub formă de grăsimi. Cu toate astea, creşterea în greutate nu ţine doar de acest aspect. Există şi alţi factori care duc la acumularea de kilograme.

  • Completarea unei grile de sudoku sau a unui rebus poate predispune la îngrăşare, conform unui nou studiu.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1