3 trucuri să înlocuieşti zahărul din deserturi

Ultima actualizare:
Mai citeşte în revista  „Click! pentru femei“ de vineri: Plante care te scapă de indigestie, deserturi de Sărbătoare
Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“ de vineri: Plante care te scapă de indigestie, deserturi de Sărbătoare

Oricât de mult ne-am dori să mâncăm orice vrem şi să nu ne îngrăşăm, acest lucru este imposibil. Asta nu înseamnă că, din când în când, nu ne putem răsfăţa cu ceva dulce. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ care sunt deserturile sănătoase!

Renunţă la zahăr

Chiar dacă în reţeta pentru desertul preferat este trecută o anumită cantitate de zahăr, poţi folosi mai puţin şi astfel vei reduce valoarea energetică a preparatului final. De exemplu, 100 de grame de zahăr înseamnă 387 de calorii. Cele mai multe reţete au în componenţa lor cel puţin 200 de grame de zahăr, fără să mai adăugăm valoarea energetică a celorlalte ingrediente.


    Mai citeşte în revista  „Click! pentru femei“ de vineri: Plante care te scapă de indigestie, deserturi de Sărbătoare
Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“ de vineri: Plante care te scapă de indigestie, deserturi de Sărbătoare

Nu este recomandat nici să înlocuieşti zahărul alb cu cel brun, în speranţa că vei mai reduce aportul caloric, deoarece diferenţa dintre ele este de doar 10 calorii pe suta de grame. În schimb, poţi înlocui zahărul cu un îndulcitor natural, cum este extractul de Stevia, care are indicele glicemic foarte mic şi capacitate de îndulcire mare.

Iaurt în loc de frişcă

În reţetele tale preferate, pe lista alimentelor care pot fi înlocuite se află şi frişca. Deoarece este un produs gras, o poţi înlocui cu iaurt grecesc în anumite preparate – în îngheţate, în salata de fructe. Astfel, scazi aportul energetic al desertului, deoarece 100 de grame de iaurt grecesc degresat oferă în jur de 70 de calorii, în timp ce smântâna are cel puţin 250 de calorii. De asemenea, nu mai folosi lapte integral, ci alege unul cu un conţinut mai redus de grăsime.

Mai multe fructe

Zahărul din fructe, fructoza, se eliberează treptat în sânge şi astfel nivelul de insulină nu creşte brusc, aşa cum se întâmplă în cazul deserturilor preparate cu zahăr rafinat. Dacă alegi fructe dulci, cum sunt bananele bine coapte, strugurii sau perele, atunci poţi renunţa la o bună parte din zahărul indicat în reţete. Pentru blaturile prăjiturilor, poţi folosi fulgi de ovăz măcinaţi în loc de făină albă. Mai exact, 100 de grame de fulgi de ovăz oferă 250 de calorii, în timp ce aceeaşi cantitate de făină albă înseamnă 350 de calorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net