3 sucuri contra durerilor în gât

Citeste tot despre: 

Frigul şi vremea schimbătoare aduc probleme de sănătate. Le puteţi alunga cu ajutorul sucurilor de fructe şi legume. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt cele mai indicate băuturi când se inflamează amigdalele.

Amigdalita este o afecţiune ce apare în sezonul rece şi se manifestă prin inflamarea gâtului. Este însoţită de durere, provocată de o infecţie sau inflamaţie a amigdalelor palatine, febră, respiraţie urât mirositoare, nas înfundat si răceală, secreţie nazală, ganglioni umflaţi, amigdale roşii, dificultăţi la înghiţire, dureri de cap, dureri abdominale. Încercaţi următoarele sucuri, vor avea efecte "magice".

Sucul de citrice

Bogate în vitamina C, citricele sunt fructele care au rol important în întărirea imunităţii. Beţi în sezonul rece 100 ml zilnic, pe perioade lungi. Puteţi adăuga şi o bucată de sfeclă roşie!

Sucul de gutui

Suc sau decoctul de gutui este foarte eficient când vine vorba de durerea în gât. Faceţi gargară timp de 5 minute în fiecare seară. Dacă preferaţi decoctul, preparaţi-l din coji proaspete de gutui, o lingură de coji mărunţite la 250 ml de apă; se fierbe 10 minute.

Sucul de morcov

Este bogat în vitamine şi betacaroten şi ajută mult pielea, atât extern, cât şi intern. Stoarceţi 2-3 morcovi proaspeţi şi beţi 100 de ml de suc zilnic, alternativ cu celelalte sucuri. De preferat este să-l consumaţi la temperature camerei.

Loading...