3 factori care favorizează retenția de apă

retentia.jpg

sare, sarat, sare de mare, semipreparate, sodiu
Consumul de sare în exces poate duce la apariţia retenţiei de apă.
www.clicksanatate.ro

Stilul de viață nesănătos este motivul principal al apariției retenției de apă manifestată prin articulații umflate, balonare, tulburări respiratorii.

Hipertensiunea

Corpul poate să rețină apă și din cauza unor boli de ficat, a hipertensiunii arteriale, a hipotiroidismului, a insuficienței venoase cronice, dar și ca urmare a unor afecțiuni renale. În acest caz, trebuie să urmezi tratamentul prescris de medic.

Carența de proteine

Persoanele care au o deficiență severă de proteine se pot confrunta cu retenția de apă, fiindcă apa din sânge va fi atrasă în țesuturi. În acest caz, ai grijă să ai o alimentație din care să nu îți lipsească proteinele, zi de zi.

Consumă carne slabă, pește, dar și soia, ciuperci, linte și fasole. Și deficiența de vitamine, şi anume B1, B6 și B5 poate cauza o astfel de problemă, de aceea trebuie să te asiguri, în urma unor analize de sânge, că nu ai o astfel de lipsă în organism. De asemenea, redu consumul de cafea și de ceaiuri diuretice.

Află pe Clicksanatate.ro ce schimbări previn retenția de apă!

Afecțiuni care cresc riscul de disfuncție erectilă
3 greșeli care își sabotează cura de slăbire

 

Loading...

Citește și

  • retentie, apa, solutii, ceaiuri, sare

    Suntem 60-70% apă, hidratarea este esenţială şi, în mod normal, lichidul din ţesuturi este drenat de sistemul limfatic. Când acest lucru, din diverse motive, nu se realizează corespunzător, iar apa rămâne la nivelul ţesuturilor vorbim despre retenţie de apă. Iată cum tratăm eficient problema.

  • banana coaja beneficii fruct retentie

    Coaja de banană, pe care obișnuim să o aruncăm, conține o cantitate mare de antioxidanți și vitamine pe care le putem folosi pentru a îmbunătăți sănătatea. Poate nu știai, dar coaja de banană poate fi utilizată în scopuri medicinale, putând trata mai multe afecțiuni minore.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1