3 antioxidanţi mereu la îndemână

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Antioxidanţii sunt substanţe nutritive naturale extrem de importante pentru sănătate şi frumuseţe. Îi găsim în diferite alimente şi băuturi precum fructe, legume şi ceaiuri. Însă, există şi alte surse de antioxidanţi, poate mai puţin cunoscute, dar cu siguranţă la-ndemână.

  • Usturoiul. Fitonutrienţii, nutrienţii esenţiali pentru sănătate (seleniul, zincul, manganul, germaniul), dar şi vitaminele A şi C fac ca usturoiul să fie un antioxidant puternic, ajutând la eliminarea radicalilor liberi.
  • Berea. Cunoscută şi sub denumirea de băutură-aliment, berea are, datorită hameiului, un conţinut semnificativ de antioxidanţi. “Hameiul, un ingredient cheie al reţetei de fabricare a berii, este o plantă absolut specială. Mai puţin cunoscut este faptul că, datorită calităţilor sale antioxidante excelente, pe lângă industria fabricării berii, hameiul mai este folosit doar în industria farmaceutică. Tot puţin cunoscut este şi faptul că antioxidanţii din hamei, care poartă denumirea de flavonoide, sunt mai puternici decât antioxidanţii pe care îi putem găsi, de pildă, în citrice”, declară dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
  • Nucile. Pe lângă faptul că previn bolile de inimă sau apariţia diabetului, nucile au şi un conţinut de două ori mai ridicat de antioxidanţi în comparaţie cu alte fructe înrudite. Dacă sunt consumate zilnic, în stare crudă, beneficiile lor pentru organism vor fi şi mai vizibile, iar un consum de aproximativ patru nuci pe zi reprezintă doza ideală antiîmbătrânire.
image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net