3 antioxidanţi mereu la îndemână

Antioxidanţii sunt substanţe nutritive naturale extrem de importante pentru sănătate şi frumuseţe. Îi găsim în diferite alimente şi băuturi precum fructe, legume şi ceaiuri. Însă, există şi alte surse de antioxidanţi, poate mai puţin cunoscute, dar cu siguranţă la-ndemână.

  • Usturoiul. Fitonutrienţii, nutrienţii esenţiali pentru sănătate (seleniul, zincul, manganul, germaniul), dar şi vitaminele A şi C fac ca usturoiul să fie un antioxidant puternic, ajutând la eliminarea radicalilor liberi.
  • Berea. Cunoscută şi sub denumirea de băutură-aliment, berea are, datorită hameiului, un conţinut semnificativ de antioxidanţi. “Hameiul, un ingredient cheie al reţetei de fabricare a berii, este o plantă absolut specială. Mai puţin cunoscut este faptul că, datorită calităţilor sale antioxidante excelente, pe lângă industria fabricării berii, hameiul mai este folosit doar în industria farmaceutică. Tot puţin cunoscut este şi faptul că antioxidanţii din hamei, care poartă denumirea de flavonoide, sunt mai puternici decât antioxidanţii pe care îi putem găsi, de pildă, în citrice”, declară dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
  • Nucile. Pe lângă faptul că previn bolile de inimă sau apariţia diabetului, nucile au şi un conţinut de două ori mai ridicat de antioxidanţi în comparaţie cu alte fructe înrudite. Dacă sunt consumate zilnic, în stare crudă, beneficiile lor pentru organism vor fi şi mai vizibile, iar un consum de aproximativ patru nuci pe zi reprezintă doza ideală antiîmbătrânire.
Loading...