3 alimente pentru un somn liniştit

Citeste tot despre: 

Tulburările somnului sunt vechi de când lumea. De aceea, pentru a le face să dispară, poţi apela cu încredere la remedii binecunoscute ca somnifere naturale.

Iată cele mai bune alimente

Lapte. Băut seara, laptele este un remediu delicios pentru insomnie. Explicaţia efectului lui sedativ este simplă: conţine triptofan, aminoacid esenţial pe care corpul îl transformă în serotonină. Aceasta este un hormon cunoscut mai ales pentru faptul că îţi dă o stare de bine.

Smochine. Datorită conţinutului lor de magneziu, un mineral antistres, smochinele au avantajul de a absoarbe calciul şi potasiul. La rândul lor aceste două minerale normalizează ritmul cardiac şi combat insomnia. De aceea, sunt leacul perfect fie că eşti hiperactivă, fie doar puţin agitată.

Banane. Magneziul şi potasiul, pe care cercetătorii le-au aflat în banane, relaxează muşchii, ajutându-te să adormi mai uşor. Mai mult, reglează şi tensiunea arterială, reducând în aceste fel riscul hipertensiunii sau al producerii unui atac de cord. Un plus de B6 venit din banane te va feri de insomnie, iritabilitate şi senzaţia de slăbiciune a întregului organism.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1