10 sfaturi să rămâneţi sănătoşi şi după festinul de Paşti

Ultima actualizare:

    Sărbătorile pascale trebuie să fie un bun prilej de a petrece clipe de neuitat alături de cei dragi foto: Shutterstock
Sărbătorile pascale trebuie să fie un bun prilej de a petrece clipe de neuitat alături de cei dragi foto: Shutterstock

După un post lung, urmează excesele alimentare! De aceea în fiecare an, în perioada sărbătorilor pascale se înroşeşte linia de la 112. Pentru a rămâne cu aceeaşi greutate şi după Paşti, la fel de sănătoşi şi frumoşi medicii şi nutriţioniştii britanici ne recomandă să ţinem cont de câteva aspecte. Nu de alta, dar dacă ne îmbolnăvim le stricăm sărbătorile şi celor dragi. Şi nimeni nu îşi doreşte asta.

Pregătiţi-vă stomacul pentru un bombardament de alimente şi încercaţi să mergeţi mult pe jos. Dacă vreţi să mergeţi la rude, lăsaţi maşina acasă şi folosiţi mijloacele de transport în comun. Dacă sunteţi invitaţi să ciocniţi limitaţi-vă la porţia voastră zilnică şi mai ales nu ciocniţi mai mult de patru ouă pe zi pentru că vă faceţi singuri rău. Iată care sunt cele 10 sfaturi de aur furnizate de experţii britanici.

1. Dulciurile de Paşti, mâncate de Paşti

Aţi cumpărat din timp ouă de ciocolată, dulciuri pentru cei mici şi le ţineţi în cămară. Peste 40% dintre cei care ajung la urgenţe în perioada Paştilor au glicemia ridicată, din cauza exceselor care preced festinul tradiţional. Lăsaţi dulciurile în pace şi mâncaţi-le când le vine sorocul!

2. Alegeţi calitatea, nu cantitatea

E adevărat că s-au scumpit ouăle. Chiar dacă ouăle ieftine vi se par mai ademenitoare, nu faceţi rabat de la calitate. Este sănătatea voastră în joc, aşa că alegeţi ouă de calitate superioară. Chiar dacă sunt mai puţine, sunt cu siguranţă mai gustoase şi mai sănătoase decât celelalte.

3. Număraţi caloriile

Atunci când toată lumea din jurul vostru se îndoapă cu bunătăţi este foarte greu să vă abţineţi. Experţii britanici vă recomandă să fiţi mai atenţi ca niciodată la niveluyl caloric al alimentelor şi să profitaţi de zilele libere de Paşti pentru a alerga în parc sau pentru antrenamente de fitness.

4. Cel mai bun mic dejun

Paştele vine la pachet cu cel mai sănătos mic dejun pe care îl puteţi consuma vreodată: ouăle fierte. Mâncaţi două ouă cu puţin brânză alături, câteva ridichi sau salată verde. Veţi rezista în felul acesta la celelalte tentaţii aleimentare care pot apărea până la masa de prânz.

5. Ieşiri în aer liber

Paştele este ideal pentru o plimbare în parc cu familia. Profitaţi de vremea de afară şi de zilele libere la maximum. Mâncaţi mai multe fructe decât în restul timpului şi ieşiţi în natură cu cei dragi. Cea mai bună gustare în aer liber poate fi o salată cu morcov, castraveţi şi ceapă verde.

6. Mâncarea de acasă, cea mai bună

Chiar dacă mergeţi în vizită şi sunteţi puşi la masă încercaţi să mâncaţi puţin. Este politicos şi sănătos totodată. Un rasol, o musaca, o salată de beouf, nilte ouă umplute sau o friptură de miel care vă pică rău pot să vă ţină imoblizaţi în patul de spital mult timp.

7. Porţii mici şi dese

Când stai acasă cu cei dragi şi frigiderul este plin cu bunătăţi îţi vine greu să te abţii. De aceea cel mai bun sfat este să „ciuguliţi” nu să vă îndopaţi. Încercaţi să savuraţi gustul mâncărurilor, nu să umpleţi burdihanul, ne recomandă direct doctorii britanici, citaţi de Daily Mail.

8. Nici o masă fără salată

După ce v-aţi îmbuibat cu murături toată iarna, a venit vremea să mâncaţi ceva natural şi extrem de sănătos. Aveţi nevoie de fibre, de antioxidanţi şi vitaminele A, B, C şi D obţinute direct de la sursă. De aceea de pe nici o masă de Paşti nu ar trebui să lipsească salata.

9. Apa chioară e sfântă

După ce aţi ciocnit cu toată lumea, aţi gustat ţuica fiecărei rude în parte şi aţi înmuiat buzele în vin, e nevoie şi de o pauză. Nu-i ascultaţi pe cei care spun că „apa rugineşte”. Nu e deloc adevărat. Adevărata hidratare nu se face cu suc acidulat, ci cu apă.

10. Cina, mâncare uşoară

Multă lume se plânge de insomnii pe perioada Paştilor. Asta din cauza cinelor bogate în calorii, a consumului de alcool şi a cantităţii mari de alimente ingerate pe parcursul zilei. Pentru a preîntâmpina oboseala cronică pascală, aveţi grijă ce mâncaţi la cină. Un grătar e suficient!

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net