10 motive ca să mănânci smochine

Citeste tot despre: 

Proaspete sau uscate, smochinele sunt bune în special datorită mineralelor şi vitaminelor pe care le conţin. Pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste fructe ajută la reglarea tensiunii arteriale, îmbunătăţesc digestia şi ţin la distanţă osteoporoza.

  1. Conţin de două ori mai mult calciu şi fosfor decât laptele, prin urmare pot preveni osteoporoza. De asemenea, sunt recomandate copiilor în perioada de creştere. 
  2. Triptofanul, o substanţă care se regăseşte în compoziţia sa, îţi asigură un somn odihnitor.
  3. Mai conţin potasiu, esenţial pentru funcţionarea normală a aparatului digestiv şi muscular. Joacă un rol important în reducerea tensiunii arteriale.
  4. Nutriţioniştii spun că sunt fructe alcaline şi astfel ajută la reglarea ph-ului corpului.
  5. Bogate în polifenoli şi flavonoide, previn problemele cauzate de radicalii liberi.
  6. Conţin un procent însemnat de fibre, care ajută la reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipaţia şi cancerul de colon.
  7. Fructele mai conţin benzaldehidă, substanţă cu proprietăţi anticancerigene.
  8. Totodată, specialiştii spun că, dacă sunt consumate după mesele copioase, aceste fructe uşurează digestia.
  9. Nutriţioniştii mai spun că le putem consuma şi pentru detoxifierea organismului. Crude sau uscate, smochinele au proprietăţi diuretice, laxative.
  10. Nu în ultimul rând, îmbunătăţesc vederea. Vitamina A şi antioxidanţii luteină şi zeaxantina întreţin sănătatea retinei, conform www.alegesanatos.ro.
Loading...