Zacuscă moldovenească de ghebe, reţeta gospodinelor din fiecare toamnă

zacusca-de-ghebe-moldoveneasca.jpg

Zacuscă de ghebe moldovenească, reţeta gospodinelor din fiecare toamnă
Sursa foto: Instagram

Toamna este sezonul conservelor de orice tip, de la delicioasa zacuscă, preparată după diferite reţete tradiţionale, până la gogoşari, castraveţi şi alte murături care nu pot lipsi din cămara niciunei gospodine. Reţeta de zacuscă de ghebe moldovenească are un gust aparte şi este ideală pentru cei care iubesc ciupercile.

Gospodinele o pregătesc cu migală, acordând atenţie sporită tipului de ghebe alese. Ai grijă de unde le cumperi pentru a fi sigură că sunt comestibile!

Citește continuarea articolului, aici!

Citește și: 

Dulceaţă de caise fără zahăr, un deliciu! Cum o prepari ca să te bucuri de ea la iarnă
Zacuscă de ghebe moldovenească, reţeta gospodinelor din fiecare toamnă

Loading...

Citește și

  • Eşti în pană de idei pentru o masă „ca la carte"? Iată ce gătesc cititoarele Click! Îţi prezentăm astăzi cinci reţete delicioase, trimise de maestre în bucătărie. O idee de aperitiv, două feluri principale delicioase şi două propuneri pentru un desert gustos. Toate, uşor de preparat şi foarte gustoase. Poftă bună!

  • Ingrediente: 500 g făină, 350 ml apă călduţă, 1 plic drojdie uscată, 1 lingură sare, smântână, caşcaval.

  • Ingrediente: 4 ouă, 250 ml de lapte, 2 pahare de zahăr (folosim acelaşi pahar cu care am măsurat 250 ml lapte), 6 linguri de ulei, 1 lingură de cacao, 1 linguriţă de scorţişoară, coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă cu vârf de praf de copt, sare, făină cât să iasă un aluat ce curge (cam 3 pahare).