VIDEO Cum să găteşti oul în 3 feluri diferite la microunde

cuptor_main.jpg

La cuptorul cu microunde se pot găti inclusiv ouă
La cuptorul cu microunde se pot găti inclusiv ouă
Foto Youtube
Citeste tot despre: 

Cuptorul cu microunde pe care marea majoritate îl posedă poate fi folosit la foarte multe reţete, nu doar popcorn şi încălzitul alimentelor sau dezgheţarea lor.

Cuptorul cu microunde este cunoscut pentru utilitatea şi versatilitatea sa în bucătărie. CÂţi dintre voi ştiu însă că acest instrument vă poate ajuta să gătiţi un mic dejun săţios într-un tip foarte scurt? mai jos o să vă prezentăm cum se poate găti un ou în trei modalităţi diferite în cuptorul cu microunde: omletă, ou ochi şi ou poşat.

Pentru omletă, aveţi nevoie de un bol termorezistent în care puneţi conţinutul ouălelor, amestecând cu o furculiţă până când amestecul devine omogen. Dacă nu doriţi ca ouăle să fie simple, în această etapă se poate adăuga suncă sau caşcaval, ori de ce nu ambele. Se dă vasul pentru un minut la treapta maximă. Se scoate castronul din cuptor, iar cu o furculiţă se amestecă conţinutul acestuia. Continuaţi în intervale de 30 de secunde până când oul este gătit complet.

omleta.jpg

Omleta gătită la cuptorul cu microunde
Omleta gătită la cuptorul cu microunde
Foto Youtube

Oul ochi este destul de simplu de gătit. Se preîncălzeşte farfuria la treapta maximă pentru 2 minute. Se scoate farfuria şi se adaugă puţin unt pe ea după care se răstoarnă conţinutul oului, crestând puţin gălbenuşul cu un cuţin, astfel încât acesta să nu explodeze în cuptor şi gătiţi timp de 45 de secunde. Dacă nu este încă gătit introduceţi din nou farfuria în cuptor la intervale de 30 de secunde până acesta este gătit exact cum vă place.

ou_ochi.jpg

Oul ochi, gătit la cuptorul cu microunde
Oul ochi, gătit la cuptorul cu microunde
Foto Youtube

Ou poşat. Umpleţi un vas înalt termorezistent pe jumătate cu apă, spargeţi un ou, iar conţinutul acestuia răsturnaţi-l încet în apă. Acoperiţi vasul cu un capac şi bagaţi-l în cuptor pentru 60 de secunde la treapta maximă de temperatură. dacă după accest timp albuşul nu a înconjurat complet gălbenuşul, reintroduceţi vasul pentru intervale de 30 de secunde.

ou_posat.jpg

Oul poşat, gătit la cuptorul cu microunde
Oul poşat, gătit la cuptorul cu microunde
Foto Youtube
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1