Turtă dulce - Nadaban Carmen

Citeste tot despre: 

Ingrediente: 3 căni făină, 5 linguri zahăr, 6 linguri miere, 1 ou, 2 gălbenuşuri, 150 g unt, praf copt, scorţişoară.

Pentru glazură: 1 cană zahăr, 3 albuşuri, 2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri zeamă de lămâie.

Mod de preparare: ouăle se bat cu mixerul, apoi se adaugă zahărul şi mierea. Când sunt bine mixate, se adaugă untul topit, făina, praful de copt şi scorţişoara.

Se frământă un aluat potrivit după care se lasă la rece circa 1 oră.

Aluatul se poate întinde pe masă cu făină şi se taie diferite forme care se coc în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc circa 20 minute, după care se lasă să se răcească.

Pentru glazură se bat bine albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi zeama de lămâie.

Turta dulce se introduce în glazură şi se lasă apoi la uscat.

Poftă bună!


Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!


Loading...