Tort Rază de soare

tort_raza_de_soare-reteta.jpg

farfuri tort pișcoturi piersici
Tort Rază de soare

Tort Rază de soare! Nu-i așa că îți lasă gura apă când vezi acest desert cu pișcoturi, frișcă, piersici și alune?

Rețetă Tort Rază de soare

Acest desert se prepară în 45 de minute și cu siguranța va fi vedeta ospățului pe care îl pregătești pentru musafirii din weekend. Să vedem cum se prepară tortul rază de soare.

Ingrediente Tort Rază de soare

  • 300 g pişcoturi,
  • 400 g iaurt cremos,
  • 300 g frişcă,
  • 1 cutie compot de piersici,
  • 2 plicuri gelatină granulată,
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie, 
  • 100 g alune zdrobite.

Mod de preparare Tort Rază de soare

Înmoi gelatina, într-un castron, cu apă călduţă şi o laşi să se umfle 20-25 de minute. Amesteci gelatina topită şi răcită cu iaurtul, zahărul aromatizat cu vanilie şi adaugi treptat frişca. Baţi bine să se amestece. Scurgi fructele din compot şi le tai felii subţiri. Amesteci cu frişca jumătate din cantitatea de fructe şi păstrezi restul pentru decorare. Tapetezi interiorul unei forme de tort detaşabile cu folie de aluminiu să nu se lipească de frişcă şi acoperi fundul formei de tort cu pişcoturi. Torni frişca amestecată cu fructe, nivelezi frumos la suprafaţă şi ornezi cu feliile de piersici păstrate. Laşi tortul la rece. În momentul servirii, scoţi tortul din formă, îndepărtezi folia de aluminiu şi tapetezi lateralele cu alunele zdrobite și restul de fructe rămase.

Citește și:

O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu nuci

Loading...