Tort Egiptean - Marilena Tenovici

Citeste tot despre: 

Ingrediente: Foile: Pentru o foaie: 2 albuşuri, 2 linguri de zahăr, 1/2 lingură de făină, 40 g nuci măcinate.

Prima dată facem foile; batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul şi batem până acesta se topeşte.

Amestecăm făina cu nucile măcinate şi o adăugăm la compoziţia de albuşuri.

Punem hârtie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, întindem foaia şi coacem la foc mic timp de 15 - 20 minute.

Repetăm acţiunea şi coacem încă 2 foi.

Pentru crema 1: 6 gălbenuşuri, 6 linguri de zahăr, 340 ml lapte, 2 linguri amidon, 170 g unt nesărat, esenţă de vanilie.

Cele 6 gălbenuşuri rămase de la foi le amestecăm într-o crăticioară cu amidon, zahăr şi laptele adăugat treptat.

Punem crăticioara pe foc şi amestecăm mereu până se îngroaşă conţinutul ca şi o budincă, apoi luăm de pe foc crema şi o lăsăm să se răcească. Untul îl amestecăm într-un castron doar cât să se „dezmorţească" şi adăugăm puţin câte puţin din compoziţia răcită.

Picurăm câţiva stropi de esenţă de vanilie şi coajă de lămâie.

Pentru crema 2: 200 ml frişcă, 150 g zahăr, 120 g nuci zdrobite bucăţi mai mari.

Pentru a 2-a cremă topim zahărul şi apoi îl turnăm în strat subţire pe o tavă cu apă. Îl ridicăm imediat pentru a nu se topi, apoi îl zdrobim (punem bucăţile într-o pungă de plastic şi le batem cu sucitorul).

Batem frişca tare şi adăugăm caramelul zdrobit şi miezul de nucă zdrobit şi el.

Asamblăm tortul astfel: punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie, 1/3 din frişcă.

Procedam la fel în continuare şi cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frişcă.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1