Tort de post cu blat de biscuiţi

tort post.jpg

Tort de post cu blat de biscuiti
Tort de post cu blat de biscuiţi

Şi-n perioada de post ne putem răsfăţa cu câte un desert. Dacă sunteţi în pană de idei, astăzi vă prezentăm un tort de post cu blat de biscuiţi. E gustos şi simplu de preparat. Spor la gătit!

Aveţi poftă de un tort, dar ţineţi post? Nu-i nimic! Avem pentru voi o reţetă delicioasă care nu necesită ouă, lapte, ciocolată sau alte produse de post. Reţeta se face într-o oră, iar dificultatea de preparare este medie.

Tort de post cu blat de biscuiţi: INGREDIENTE

  • 1 kilogram biscuiţi simpli
  • sirop (apă, zahăr tos)
  • esenţă de portocale
  • portocală rasă
  • Crema 1
  • 100 grame zahăr vanilat
  • jumătate pachet margarină
  • Crema 2
  • 3 linguri cacao
  • 150 grame zahăr vanilat
  • 250 grame nuca măcinată
  • jumătate pachet margarină
  • o esenţă rom
  • Glazură
  • 3 linguri cacao
  • 50 grame margarină
  • 3 linguri apă
  • dulceaţă de gutui
  • 8 linguri zahăr tos

Tort de post cu blat de biscuiţi: MOD DE PREPARARE

Uite cum prepari acest tort de post cu blat de biscuiţi. Mai întâi se face siropul, pe care îl preparari la foc mic, amestecând un pahar de apă cu zahărul tos, coaja şi esenţa de portocală. După ce se răceşte, însiropează biscuiţii unul câte unul şi aşează-i pe un platou în mod simetric.

Amestecă ingredientele pentru crema 1 (100 grame zahăr vanilat, jumătate pachet margarină). Vei obţine o pastă fină. Pe aceasta o întinzi peste blat, apoi aşază un nou rând de biscuiţi însiropaţi. Încă puţin şi tortul nostrum va fi gata. Acum vei pregăti ingredientele pentru crema 2.

Paşii următori pentru acest tort de post cu blat de biscuiţi. Mixează şi bate ingredientele pentru crema 2 (3 linguri cacao, 150 grame zahăr vanilat, 250 grame nucă măcinată, jumătate pachet margarină, o esenţă rom). Din nou vei obţine o pastă, pe care o întinzi pe al doilea strat de blat. După ce ai întins pasta, acoperi totul cu încă un rând de biscuiţi bine înmuiati în sirop.

Pregăteşti dulceaţa de gutui pe care o întinzi peste biscuiţii înmuiaţi în sirop. Adaugă şi ultimul strat de biscuiţi. La final prepare glazura din 3 linguri cacao, 50 grame margarină, 3 linguri apă, dulceaţă de gutui şi 8 linguri zahăr tos. După ce o fierbeţi, o distribuiţi uniform peste blat. Lăsaţi să se răcească şi apoi îl puteţi servi alături de familie şi cei dragi. Toată lumea va fi încântată de acest desert. Poftă bună!

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 218 g biscuiţi digestivi. 100 ml lapte condensat.Crema: 500 g brânză proaspătă de vaci, 300 ml frişcă lichidă, 1 banană, 200 g zahăr.

  • Ingrediente: 250 g pişcoturi ( sau 200g pişcoturi şi 70 g napolitane tubulare ), 400 g o cutie de smântână, 1 pachet de budincă de vanile cu sau fără fructe - 37 g + 500 ml lapte, 6-7 piersici, 250 g zahăr, 250 g branză de vaci, esenţă de rom 2 stropi, 3 pacheţele a câte 10 g gelatină , 20 de vişine fără sâmburi ( de preferat vişine altoite-sunt mai dulci, sau se ţin vişinele intr-un vas cam 1 oră cu 2 linguri de zahăr, apoi se scurg).

  • Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri lapte, 8 linguri ulei, 1 praf de sare, 15 linguri făină, 1 vârf cuţit de praf de copt.Pentru cremă şi decor: 1 l frişcă lichidă, 1 linguriţă zahăr pudră vanilat, 300 g struguri, 1 măr.