Tort de înghețată cu cireșe

tort_de_inghetata_cu_cirese.jpg

tort de inghetata cirese vanilie
Tort de înghețată
Citeste tot despre: 

Ingrediente Tort de înghețată cu cireșe

200 cireşe fără sâmburi 

500 ml smântână pentru frişcă

1½ păstaie vanilie fără seminţe

50 g fulgi de ciocolată neagră

500 ml lapte

8 gălbenuşuri

50 g zahăr pudră

300 g zahăr

12 bezele

Mod de preparare Tort de înghețată cu cireșe

Mixezi smântâna bine răcită şi, când este destul de tare, adaugi zahărul pudră, o jumătate de păstaie de vanilie şi mixezi la viteză mică până se încorporează. Dai la rece.  

Pui laptele la fiert cu păstaia de vanilie rămasă. Baţi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi devin cremoase. Torni laptele fierbinte, puţin câte puţin, apoi aşezi din nou pe foc mic, continuând să amesteci până se îngroaşă. După ce o răceşti, o torni în fir subţire peste frişca bătută. 

Păstrezi jumătate din bezele, restul le tai bucăţele şi le adaugi împreună cu ciocolata în compoziția de înghețată.

Într-o tavă cu fund detaşabil întinzi folie alimentară, răstorni jumătate din compoziţie şi aşezi un strat de cireşe. Pui şi cealaltă parte din amestec, ornezi cu cireşe şi cu bezelele  rămase. 

Dai tortul la congelator până îngheaţă.

 

Loading...

Citește și

  • tort inghetata vanilie afine reteta

    Reţeta desertului îngheţat ar putea avea origini vechi de patru milenii. Se spune că în Mesopotamia au existat pe malul râului Eufrat locuri special amenajate pentru răcirea alimentelor. Aşa a apărut gheaţa, care mai târziu a fost utilizată de chinezi în reţetele de îngheţată şi de grecii care comercializau conuri de gheaţă amestecată cu fructe şi miere. Împăratul Nero (37-68 e.n.) era şi el un împătimit al gustului de gheaţă fructată. El poruncea supuşilor să-i aducă zăpadă şi gheaţă din munţi, pentru un desert curat, cu gust desăvârşit.

  • prajitura cirese coacaze reteta

    Coacăzele roşii sunt foarte bogate în vitamina C, 40 mg la 100 de grame de fruct. Chiar dacă sunt acre pentru unele gusturi, nu uita că ele oferă o serie de elemente nutritive. Şi oricum le poţi pudra cu puţin zahăr brut. Sau de ce nu, le poţi mânca în deserturi, aşa cum este această prăjitură cu cireşe şi coacăze.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1