Tort cu mure şi zmeură – Adriana Szerepi

Ultima actualizare:

    Tort cu mure şi zmeură
Tort cu mure şi zmeură

Ingrediente blat:

7 ouă, 350 g zahăr, 1 esenţă vanilie, 7 linguri ulei, 225 g făină, 1 praf de copt, ulei şi făină pentru tavă . Ouăle se separă, albuşurile se bat spumă tare ca şi la bezea. Se adaugă treptat zahărul mixând până la dizolvarea acestuia. Se adaugă pe rând gălbenuşurile mixând mai departe, apoi în fir uleiul şi esenţa de vanilie. Oprim mixerul şi adăugăm puţin câte puţin făina amestecată cu praful de copt şi cernută având grijă să nu se lase compoziţia.

Ungem o formă rotundă de diametru 28 cu ulei şi o tapetăm cu făină, apoi punem compoziţia în ea şi o coacem la foc potrivit. Atenţie nu deschideţi cuptorul cât aluatul creşte undeva la 15-20 minute. Blatul e gata când trece testul scobitorii.

Crema:

500 g mascarpone, 500 ml frişcă, 1 întăritor frişcă,1 plic zahăr vanilat,  4 linguri zahăr pudră, 200 g zmeură, 200 g mure. Mascarponele se mixează cu zahărul pudră. Se bate frişca tare, adăugăm zahărul vanilat. Luăm mascarponele şi amestecăm treptat cu frişca bătută. La urmă adăugăm fructele având grijă cum le încorporăm să nu le zdrobim. Din fructe oprim câteva pentru decor.

Decor:

200 g ciocolată cu lapte, 50 ml frişcă pentru glazură. Topim ciocolata cu frişca, apoi o punem pe tortul uns cu frişcă şi o lăsăm să curgă în jos.

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net