Tartă cu lămâie - Nadaban Carmen

CLIIMA20120113_0048_1.jpg

Tartă cu lămâie
Citeste tot despre: 

Ingrediente aluat: 300 g făină, 150 g zahăr, 150 g unt, 1 ou, praf copt, un pic de sare. toate aceste ingrediente se frământă bine până când se obţine un aluat omogen.

Aluatul se pune la frigider 30 minute.

Crema: 150 g zahăr, 50 g făină, 500 ml lapte, 2 ouă, 1 zahăr vanilat, 1 lămâie. Ouăle se bat bine cu zahărul şi făina.

Se adaugă apoi zahărul vanilat, coaja rasă şi zeama de la lămâie. Laptele se pune la fiert şi apoi fierbinte se toarnă peste compoziţia cu ouă.

Această compoziţie se pune pe foc circa 5 minute, după care se ia şi se lasă să se răceasca.

Aluatul se împarte în două. Cu o parte se îmbracă forma de tartă, se pune crema apoi deasupra cealaltă parte din aluat.

Se împunge cu o furculiţă din loc în loc după care se dă la cuptor pentru circa 40 minute. Când e gata se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Loading...