Ştrudel cu mac şi cireşe

CLIIMA20140612_0109_1.jpg

clickpoftabuna.ro
Citeste tot despre: 

Ne-am obişnuit ca ştrudelul dulce să fie ori cu brânză dulce şi stafide, ori cu mere. Încearcă reţeta propusă de noi şi nu vei da greş!

Dificultate mică
Preparare 75′
Pentru 10 porţii

Ingrediente

1 kg cireşe
150 g făină
1 praf de sare
1 linguriţă oţet
1 ou
2 linguri ulei
150 g mac
100 g zahăr pudră
70 g unt

Mod de preparare

Cerni făina cu sarea într-un castron, faci o gropiţă în mijloc, pui uleiul, oţetul, oul şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Acoperi castronul cu un prosop curat şi laşi să se odihnească,
la cald, 15 minute. Împarţi aluatul în două părţi şi întinzi, pe o planşetă presărată cu făină, două foi subţiri. Le presari cu mac, zahăr, unt topit lichid, cireşe fără sâmburi şi le rulezi.

Vezi continuarea modului de preparare şi cât trebuie sa stea la cuptor.

Loading...