Sărăţele - Rada Adriana Mariana

Ultima actualizare:

    Sărăţele
Sărăţele

Ingrediente: 1 kg făină, 400 g untură de porc, 200 g smântână, 3 ouă + 1 ou întreg, puţină drojdie dizolvată în 100 ml lapte, sare, brânză telemea sărată.

Mod de preparare:

Într-un castron se pune făina cernută şi se amestecă cu untura, apoi se adaugă cele 3 ouă, smântâna, sare şi drojdia dizolvată în lapte.

Se frământă până se dezlipeşte de mână. Se lasă apoi 1 oră la rece. Se întinde în foaie puţin mai groasă şi se taie cu cuţitul pentru sărăţele şi cu forma pentru covrigei.

Se pun în tava unsă cu puţin ulei covrigeii şi sărăţelele şi se ung cu oul bătut şi razi deasupra brânză sărată. Se coc la foc potrivit până capătă o culoare maronie.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net