Salată de vinete cu maioneză din avocado - Monica Marton

salata_de_vinete_cu_maioneza_din_avocado.jpg

salata de vinete maioneza avocado
Salată de vinete cu maioneza din avocado

Ingrediente necesare pentru două porţii:

patru vinete mari
un avocado copt
o ceapă mică
zeama de la o jumătate de lămâie
două rămurele de pătrunjel
o jumătate de linguriţă de piper
un praf de sare

Preparare:

Spălaţi vinetele, le ştergeţi de apă şi le puneţi pe plită, grătar sau în cuptor, după preferinţe. Coaceţi vinetele, întorcându‑le de pe o parte pe alta până când se înnegresc pe toate părţile, apoi curăţaţi‑le de coajă şi lăsaţi-le la scurs într-o strecurătoare pentru ca sucul în exces să fie eliminat.

Curăţaţi avocado de coajă prin scobirea miezului, după ce îl tăiaţi în două şi îi scoateţi sâmburele. Curăţaţi ceapa şi o spălaţi. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul.

Puneţi în blender vinetele, avocado, ceapa, zeama de la o jumătate de lămâie, sarea şi piperul . Când sunt procesate toate ingredientele, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri şi presăraţi pătrunjelul peste ea.

Maioneza din avocado este ideală pentru a fi folosită vara, singurul inconvenient este faptul că se înegreşte repede, motiv pentru care vă recomand să adăugaţi zeamă de lămâie.

Poftă bună!

 

 

 

Loading...

Citește și

  • andreea esca

    Imagine rară cu Andreea Esca (42 de ani) cu şorţ la gât, crăcănată pe o băncuţă, în curte, şi cu un castron de salată de vinete între picioare, în care amesteca de zor. Simpatica ştiristă de la PRO TV a avut însă ceva probleme în rol de gospodină şi s-a plâns celor aproape 400.000 de fani de pe Facebook.