Salată cu ton, cea mai simplă rețetă

salata-cu-ton-reteta.jpg

farfurie salata verde ton
Salată de ton
Citeste tot despre: 

Una dintre cele mai simple rețete de salate este cea cu ton. Salata cu ton se prepară în mai puțin de 15 minute și este plină de vitamine.

Rețetă Salată cu ton

Dacă sunteți fani salate, trebuie să încercați neapărat salata de ton. Îți spunem noi cum se prepară. 

Ingrediente Salată cu ton

  • 1 salată verde
  • 1 conservă ton în suc propriu
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 roşii
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguriţe de zeamă de lămâie

Mod de preparare Salată cu ton

Scurgi zeama din conservă. Speli şi cureţi legumele, tai ceapa julien, ardeiul şi roşiile felii, iar frunzele de salată le rupi cu mâna. Aşezi toate ingredientele într-un vas, presari sare şi piper, torni uleiul şi zeama de lămâie şi amesteci.

Beneficiile uleiului de măsline

Uleiul de măsline ne ajută să slăbim şi ţine la distanţă bolile de inimă. Este unul dintre alimentele despre care se ştie încă din Antichitate că ajută la menţinerea sănătăţii. Nu degeaba mediteraneenii, care-l consumă în mod constant, au o viaţă lungă şi se îmbolnăvesc rar.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 2,5 kg ceapă albă, 1/2 kg ardei iute roşu, 250 gr castraveţi sau morcov, la alegere, 0,5 l apă, 0,25 l oţet, 75 g zahăr, sare după gust.

  • România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare salată din lume.

  • Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.

  • Ingrediente necesare 4 porţii: o salată creaţă, 2 ardei graşi verzi, un castravete de circa 12-13 cm, 125 g inele de sepie, 225 g sparanghel tânăr, 125 g somon afumat, tăiat în fâşii late, 175 g midii fierte în cochilie, felii de lămâie, pentru ornat.Pentru sosul de lamâie: 2 linguri ulei de floarea-soarelui, o lingură oţet de vin alb, 5 linguri suc de lămâie, 1-2 linguriţe zahăr cu granulaţie fină, o linguriţă muştar de Dijon cu boabe, câteva boabe de coriandru, sare, piper măcinat.