Rețete de la cititori: Tort «Iepuraş» - Andreea Rădulescu

Ultima actualizare:

    Tort «Iepuraş»
Tort «Iepuraş»

Ingrediente

Blat 1: 5 ouă; 1 vârf cuţit sare; 2 plicuri zahăr vanilat; 1 lingură cacao; 4 linguri zahăr; 5 linguri făină fără gluten; 150 g fructe de pădure, jumătate plic praf de copt;

Blat 2: 4 ouă; 1 vârf cuţit sare; 2 plicuri zahăr vanilat; 3 linguri zahăr; 4 linguri făină fără gluten; jumătate plic praf de copt;

Crema: 375g margarină; 400ml frişcă lichidă; 4 plicuri zahăr vanilat; 2 plicuri întăritor frişcă; 500g crema ciocolată; 1 esenţă rom;

Glazură: 120g ciocolată albă; 150g ciocolată neagră; 6 linguri lapte; 2 linguriţe margarină;

Preparare

Blat 1: Separăm ouăle. Frecăm gălbenuşurile cu tot zahărul. Amestecăm  cacaoa cu făina şi praful de copt şi le adăugăm peste gălbenuşuri. Batem albuşurile spumă cu praful de sare, apoi le adăugăm peste compoziţia cu gălbenuşuri. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Din loc în loc presărăm fructele de pădure. Dăm la cuptorul încins la foc mediu pentru 15 minute.

Blat 2: Separăm ouăle. Frecăm gălbenuşurile cu tot zahărul. Amestecăm făină cu praful de copt şi adăugăm peste gălbenuşuri. Batem albuşurile spumă cu praful de sare, apoi le adăugăm peste compoziţia cu gălbenuşuri. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Dăm la cuptorul încins la foc mediu pentru 10 minute. După ce se răcesc cele două blaturi se taie pe din două.

Crema: Frecăm margarina apoi adăugăm crema de ciocolată şi esenţa de rom. Batem frişca cu întăritorul şi zahărul vanilat, apoi o amestecăm cu compoziţia cu ciocolată.

Glazură: Topim ciocolata albă împreună cu 3 linguri de lapte (trebuie să obţinem o compoziţie fluidă dar nu foarte curgătoare), apoi adăugăm o linguriţă de margarină. La fel procedăm şi pentru ciocolată neagră.

Asamblare tort: Primul blat l-am folosit din cacao. Se adaugă crema apoi jumătate din blatul 2. Dăm cu cremă şi adăugăm blat cacao apoi îmbrăcăm tot tortul cu cremă. Ultimul blat l-am tăiat în formă de iepure şi l-am adăugat peste tort. Cu ciocolată albă am îmbrăcat iepurele. Cu ciocolată neagră restul tortului plus desenul de pe iepure. Poftă bună!

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net