Retete de la cititori: Tort de ciocolata cu cocos / Madalina Dragomir

Ingrediente pentru blat: 8 ouă, 12 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, 2 linguri de cacao pudră, 5 linguri de ulei, 50 de grame ciocolată de menaj, 1 praf de copt.Ingrediente pentru cremă: 1 plic budincă vanilie, 1 plic budincă ciocolată, 700 ml lapte, 6-8 linguri de zahăr, 50 de grame de nucă de cocos, 200 ml frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină.Ingrediente sirop: 100 ml apă, 50 g zahăr, esenţă de rom.Nucă de cocos pentru ornat.

Preparare
Se prepară un blat ca de pandişpan astfel: batem albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi continuăm să le batem adăugând câte o lingură de zahăr. Gălbenuşurile le frecăm cu ulei şi încorporăm în ele şi cacao pudră şi ciocolata topită. Adăugăm încet, puţin câte puţin din acest amestec peste albuşuri amestecând uşor de jos în sus. În făină amestecăm praful de copt şi apoi o adăugăm treptat, în ploaie, amestecând în acelaşi mod, de jos în sus. Coacem blatul într-o formă rotundă preferabil cu pereţii detaşabili, până trece testul scobitorii, apoi îl dăm la răcit. După răcire se porţionează în trei.

Pentru cremă preparăm cele două budinci în doua vase separate, conform instrucţiunilor de pe plic. Dizolvăm gelatina în puţină apă şi adăugăm jumîtate din ea în fiecare vas cu budincă încă puţin călduţă. Amestecăm bine. Din frişca lichidă batem o frişcă foarte tare pe care o vom încorpora la fel, jumătate-jumatate în cele două budinci. În crema albă adăugăm şi nunca de cocos.

Pentru sirop fierbem apa cu zahărul câteva clocote şi lăsăm la răcit. Când este rece adăugăm în el esenţa de rom şi însiropăm cele trei blaturi. Pe primul blat punem crema de ciocolată, din care oprim 2-3 linguri ca să ungem torul pe margine şi pe ultimul blat. Peste al doilea blat punem crema albă şi apoi blatul-capac. Cu crema de ciocolată rămasă, ungem marginile torului şi blatul de sus peste care vom presăra nuca de cocos. Astfel, fulgii de cocos nu vor zbura de pe tort. Eu îl servesc cu puţin topping de ciocolată.


Loading...