Reţete de la cititori: Tort cu mure

tort_cu_mure.jpg

Tort cu mure reteta
Tort cu mure
Citeste tot despre: 

Ioana Roman ne-a pregătit un delicios tort cu mure.

Ingrediente blat Tort cu mure:

6 ouă, 6 linguri  zahăr, 6  linguri făină, un plic praf de copt, o esenţă vanilie. Pentru cremă: un plic budincă de vanilie, o cutie frişcă lichidă.

Mod de preparare Tort cu mure:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat spumă albuşurile, peste care se adaugă zahărul, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Blatul se pune într-o tavă rotundă şi se introduce în cuptorul încins timp de 25 de minute. Pentru a prepara budinca şi frişca se respectă instrucţiunile de pe ambalaj. Blatul se taie pe jumătate şi se umple cu budinca, peste care se adaugă un strat de mure. Pe deasupra, tortul se ornează cu frişcă şi mure proaspete. Pentru decor se pot folosi atât mure proaspete, cât şi cele din dulceaţă. Poftă bună!

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente pentru blat: 8ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr + 2 căni zahăr, 1 plic zahăr vanilat.

  • Ingrediente pentru blat: 200 g migdale prăjite, 100 g zahăr, 70 g făină, 30 g unt, 5 ouă, 2 linguri praf de copt.

  • Blat: 8 ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr, 1/2 praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Crema: 2 ouă, 300 ml lapte, 3 linguri făină, 50 g ciocolată, cacao, 1 esenţă rom, 250 g margarină (unt). Sirop: 4 linguri zahăr, 150 ml apă, 1 esenţă rom. Decor: 200 ml frişcă, 200 g ciocolată menaj, 1 lingură margarină (unt), bombonele decorative, trandafiraşi din rahat.

  • Ingrediente: 218 g biscuiţi digestivi. 100 ml lapte condensat.Crema: 500 g brânză proaspătă de vaci, 300 ml frişcă lichidă, 1 banană, 200 g zahăr.