Reţete de la cititori: Tort cu jeleu de fructe de pădure – Georgeta Mangeac

tort_cu_jeleu.jpg

tort jeleu reteta preparare ingrediente
Tort cu jeleu

Ingrediente:

Pentru blat:

- 5 ouă

- 5 linguri cu zahăr

- 5 linguri cu făină

- o ceaşcă de lichior de casă (afinată, vişinată etc)

Pentru cremă:

- o cutie cu mascarpone

- 200 ml smântaînă pentru frişcă

- 5-6 linguri de zahăr pudră

- fructe de pădure (frăguţe, zmeură, mure, afine)

Jeleul de fructe:

- 2 piersici

- 250 g fructe de pădure (frăguţe, zmeură, mure, afine)

- 100 g zahăr

- un plic de gelatină

- 180 ml apă

Preparare:

1. Pentru blatul de tort se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă albuşurile cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, se amestecă bine după care se pune făina cernută amestecând, prin răsturnare, foarte uşor.        Se toarnă compoziţia intr-o formă tapetată cu hârtia de copt şi se coace în cuptorul bine încins, la inceput la foc mediu apoi la foc redus, timp de 30-45 minute. Se lasă să se răcească blatul în cuptor după care se taie în două şi se însiropează cu lichior doar blatul de la baza tortului.

2. Pentru cremă se mixează smântâna până se obţine frişcă după care se încorporează crema mascarpone şi zahărul. Pe blatul insiropat se răstoarnă o jumătate din compoziţia de cremă şi se  repartizează uniform. Se presară deasupra cremei fructe de pădure şi apoi se aşează celălalt blat de tort.

3. Pentru jeleul de fructe se pune gelatina la înmuiat cu 5 linguri de apă. Apoi se curăţă de coajă piersicile şi se feliază. Într-o cratiţă se pune restul de apă, zahărul, feliile de piersici şi fructele de pădure pe foc mic până se topeşte zahărul dar fără să se atingă punctul de fierbere. Se trage vasul de pe foc, se adaugă gelatina şi se amestecă până se topeşte. Când jeleul s-a răcit se poate turna deasupra tortului şi apoi cu restul de cremă se imbracă tortul de jur imprejur. Se pune tortul la frigider pentru câteva ore înainte de a fi tăiat.

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 250 g pişcoturi ( sau 200g pişcoturi şi 70 g napolitane tubulare ), 400 g o cutie de smântână, 1 pachet de budincă de vanile cu sau fără fructe - 37 g + 500 ml lapte, 6-7 piersici, 250 g zahăr, 250 g branză de vaci, esenţă de rom 2 stropi, 3 pacheţele a câte 10 g gelatină , 20 de vişine fără sâmburi ( de preferat vişine altoite-sunt mai dulci, sau se ţin vişinele intr-un vas cam 1 oră cu 2 linguri de zahăr, apoi se scurg).

  • Ingrediente: 218 g biscuiţi digestivi. 100 ml lapte condensat.Crema: 500 g brânză proaspătă de vaci, 300 ml frişcă lichidă, 1 banană, 200 g zahăr.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1